Ayı Piyasasına Rağmen Bitcoin’den (BTC) Yeni Rekor!

Bitcoin (BTC) fiyatı 19.000 dolar seviyesinde yatay seyrine devam ederken Bitcoin madencilik zorluğu yeni rekorlar kırmaya devam ediyor.

BTC ağına yeni madencilerin dahil olmasıyla birlikte madenciler arasındaki rekabet artıyor.

Bu bağlamda BTC. com’un verilerine göre 10 Ekim itibariyle madencilik zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 35.61 trilyon hash’e ulaştı.

Elde edilen verilerine göre, madencilik zorluğu 35.61 trilyon hash’e ulaşırken hash oranı da 260.22 EH/s’ye ulaştı.

Bu diğer artışlarla kıyaslandığında 13 Mayıs 2021’den bu yana en keskin artış (%13,55) olarak karşımıza çıkıyor.

Hatırlanacağı üzere Ağustos ayının sonunda da madencilik zorluğu %9,26 oranında artış kaydetmişti. Bu artışla BTC madencilik zorluğu 2022 yılının ikinci en büyük artışını yaşamıştı.

Bitcoin Madencilik Zorluğu Nedir?

Bitcoin zorluğu, bir Bitcoin bloğu madenciliğinin ne kadar zor olduğunu belirleyen ve otomatik olarak ayarlanan bir özelliktir.

Bitcoin ağınki madencilik zorluğu her 2.016 blokta bir değişir ve otomatik güncellenir. Bunun sebebi ise ortalama blok üretim süresini 10 dakika olarak tutabilmektir.

En son verilere göre, BTC zorluğu %13 artarak 35.61 trilyona ulaştı. Bu artış da Mayıs 2021’den bu yana Bitcoin madencilik zorluğundaki en büyük artış olmasını sağladı. Artan BTC madencilik zorluğu, madencilerin rekabet etmesini zorlaştırıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!