Bağımsız Denetçi: Celsius Bir Ponzi Ağı!

Mahkemeden bağımsız devam eden bir soruşturmaya göre geçtiğimiz Haziran ayında iflas eden kripto borç verme platformu Celsius’un bir ponzi ağı olduğu iddia edildi.

ABD’li eski savcı Shoba Pillay, Eylül ayından itibaren Celsius’un fonları kendi zimmetine geçirdiği ve yatırımcıları dolandırdığına dair olan iddiaları dikkatle inceledi. Bir hukuk bürosunun ortağı olan Pillay, borç verme platformunun iflas davasını yürüten hakim Martin Glenn tarafından bağımsız denetçi görevini aldı.

Pillay’ın aylar süren soruşturması sonucunda hazırladığı 700 sayfalık raporun özetinde Celsius’un yatırımcılara vaadettiği güven, şeffaflık ve finansal özgürlüğün tamamen yanıltıcı olduğu sonucuna vardığını belirtti.

“Celsius, perde arkasında müşterilerine vaadettiği şeylerden çok farklı işlere bulaşmış gibi görünüyor.”

Celsius Bir Ponzi Ağı Mı?

Bağımsız denetçinin hazırladığı rapora göre Celsius, yerel tokeni CEL’in fiyatını kasıtlı olarak arttırmak için belirli zaman aralıklarında alım yaptı. Haziran 2021’den bu yana CEL coinin fiyatı yüzde 14 bin yükseldi.

Başta kurucu Alex Mashinsky olmak üzere şirket çalışanları bu durumu kötü niyetle kullandı. Celsius kurucusu sadece CEL tokendan yaklaşık 65 milyon dolar gelir elde ettiği iddia ediliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!