Bakan Mehmet Şimşek’ten Kripto Para Açıklaması!

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 2024 yılına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Yıllık Program resmi gazetede yayınlanmıştı.

Yıllık programda kripto paralara da yer verilirken, kripto paralar “dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar “ olarak nitelendirilmişti.

Kripto paraların vergilendirilmesi ile ilgili açıklamalar yer alan yıllık programda “Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlere yönelik mevzuat çalışmaları sürdürülecektir.” ifadeleri yer almıştı.

Kripto paraların vergilendirilmesi konusu gündemdeki sıcaklığını korurken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘ten yeni açıklama geldi.

Anadolu Ajansının haberine göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe sunumunda konuşan Şimşek, enflasyonun düşürülmesinin yanı sıra mali suçlarla mücadelenin temel öncelikler arasında olduğunu belirtti.

“Mali suçlarla mücadele temel önceliklerimiz arasındadır. FATF tarafından paylaşılan rapora göre, ülkemiz 40 FATF standardının 39’u ile uyumludur.

Teknik uyum kapsamında, hazırlıkları devam eden tek husus kripto paralar ile ilgili çalışmalardır.

Bu konuda da gerekli çalışmalarımız nihai aşamaya gelmiştir.

Bu haliyle Türkiye teknik uyumda en başarılı ülkeler arasına girmiştir. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı artırarak devam ettirmeye kararlıyız. Uygulamada sağlayacağımız etkinlik ile ülkemizi gri listeden çıkarmak için çaba gösteriyoruz.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (14)