Balina Cüzdan Binance’te Tek İşlemde Yüklü Satın Aldı: Dev Altcoinin Fiyatı Ani Yükseldi!

Verilere göre büyük bir kripto para balinası Binance üzerinde Solana (SOL) altcoininden yüklü bir satın alım yaptı.

Yaklaşık olarak 1.6 milyon dolar ödeyerek 80.000 SOL tokeni satın alan balina, Solana fiyatının ani bir şekilde saniyeler içerisinde yaklaşık olarak %2.5 yükselmesini sağladı.

Söz konusu Binance balinasının kimliği henüz bilinmiyor.

SOL fiyatında yaşanan ani yükselişi gösteren grafik.

Bununla birlikte normal şartlarda aşırı büyük bir alım olarak nitelendirilmeyecek bu işlemin, SOL gibi yüksek piyasa değerine sahip bir altcoinin fiyatında bu kadar yükseliş sağlayabilmesi dikkat çekti.

Solana, 2018 yılında Anatoly Yakovenko ve Raj Gokal tarafından kurulan Solana Labs tarafından 2020 yılında piyasaya sürüldü.

Solana’nın piyasa değeri kuruluşundan bu yana büyük dalgalanmalar gösterdi. Kasım 2021’in başlarında 74 milyar dolarlık bir zirveye ulaşmış, ancak FTX’in çöküşü ve Sam Bankman-Fried’ın dolandırıcılık yaptığına dair kanıtların artmasının ardından 2022’nin sonunda 3 milyar dolara düşmüştü.

O dönem 8 doların altına inen SOL fiyatı bu yazının yazıldığı anlarda 21.66 dolardan işlem görüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!