Balinalar 11 Yıldır Hareketsiz Duran Yüzlerce Bitcoin’i (BTC) Yer Değiştirdi

Balinalar, Bitcoin’in (BTC) 2 yılın en düşük seviyesi olan 15.600 dolara düştüğü bir ortamda 11 yıldır hareketsiz duran yaklaşık 2.000 BTC’yi harekete geçirdi.

Bitcoin (BTC) Düşerken 2 Bin Hareketsiz BTC 11 Yıl Sonra Yer Değiştirdi

Bitcoin (BTC), piyasayı korkutan bölgelere doğru düşerken yaşanan borsa krizinden dolayı ağır darbe aldı.

CryptoQuant şefi Ki Young Ju tarafından açıklandığı üzere, bu korkunç koşulların ortasında balinalar Ağustos 2011’den beri hareketsiz duran yaklaşık 2.000 BTC’yi hareket ettirdi.

Young Ju, 11 yıllık BTC hareketini içeren çeşitli cüzdan adreslerinden her biri 500 BTC olan bir dizi yeni işlem paylaştı.

Uzun vadeli yatırımcılar genellikle satış zamanı geldiğinde varlıklarını hareket ettirdiğinden, bu durum halihazırda piyasada hakim olan paniğe katkıda bulundu.

Birçok analist, FTX olayının yatırımcılarda yaşattığı paniğin düşüş yönlü piyasaya ve BTC’nin düşük performansına katkıda bulunduğunu söylüyor.

Son ABD TÜFE verilerindeki olumlu gelişmeler FED’in faiz artırımlarının yakında durdurulacağına işaret etse de BTC, ayıların zincirlerinden kurtulamadı ve geçtiğimiz hafta %21.68 oranında değer kaybetti.

Öte yandan il Capo of Crypto gibi analistler Bitcoin’in sanıldığından daha hızlı bir şekilde 14.000 dolarlara gerileyebileceğini ifade ediyor:

“İşler daha da çirkinleşmek üzere. Hâlâ %100 piyasanın dışındayım” diyen Capo, Cuma günü attığı bir tweette 14 bin dolara düşüşün topluluğun düşündüğünden daha erken gerçekleşeceğini belirtmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!