Bank Of America’dan Bitcoin Raporu! Kurumsal İlgi Artacak Mı?

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) başta olmak üzere kripto para piyasasında yaşanan yükseliş yatırımcılarda bir coşku havası oluşturdu.

Coindesk’in haberine göre, kripto piyasasındaki bu yükselişi değerlendiren Bank of America, kripto sektörünün 2022 yılında yaşadığı sert düzletmelere ve iflaslara rağmen gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Kriptoya karşı kurumsal talebin fazla olduğuna işaret eden BoF analistleri Alkesh Shah ve Andrew Moss, Nasdaq’ın kripto para hizmeti sunan en son geleneksel finans kurumu olduğunu belirtti.

“Kurumsal yatırımcılar blockchain teknolojisi ile ilgilenmeye ve bu alana odaklanmaya devam ediyor.

Ancak kripto sektöründe yaşanan iflaslar kurumsal ticareti ve ilgiyi yavaşlatabilir.

Bu noktada iflaslardan oluşan boşluğu kurumsal düzeyde ürünler sunan güvenilir ve deneyimli TradFi firmaları doldurabilir.

SEC’in kripto para sektörüne karşı tutumu, kripto para borsalarının saklama hizmetlerini sınırlayabilir. Bu da TradFi kurumlarını alana daha fazla çekecektir.

Görüşümüze göre, TradFi kurumları kripto borsalarına karşı tercih edilen taraf olmaya devam edecek.”

Hatırlanacağı üzere Nasdaq bank of Mart ayının sonlarında yayınladığı bir raporunda kripto para saklama hizmetini 2023 yılının ikinci çeyreğinin sonuna kadar başlatmayı planladığını belirtmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!