Bankacılık Devi Citi’den Yeni Kripto Para Hamlesi!

Kripto para piyasalarında yaşanan geri çekilmeyi fırsata dönüştürmek isteyen şirketler, sektöre adapte olmak için yeni hamleler yapmaya devam ediyor.

Kurumsal Müşteri grubu içerisinde bir dijital varlık bölümü oluşturmak için 100’e yakın kişiyi işe almak isteyen Citigroup bu hamlesinin devamı olarak iki dijital varlık risk yöneticisi işe alacak.

Şirketin web sitesinde yayımlanan iş ilanına göre, Citigroup stablecoinler, merkezi olmayan finans ve kripto para birimlerine odaklanmak için iki dijital varlık risk yöneticisi işe alacak.

Bunlardan birisi stablecoinler ve kripto para birimlerine diğeri ise CBDC’lere dijital menkul kıymetlere ve kurumsal blok zincir uygulamalarına odaklanacak.

Terra ve 3AC’de yaşanan olaylar sonrası sektöre olan güven sarsılmıştı. Bu olaylardan sonra bankalar tarafında ilk pozitif hamle Citi’den geldi. Citigroup’un bu hamlesi sektöre olan inancın hala korunduğu göstermesi bakımından önemli.

The Block’a konuşan Kripto finansal risk modelleme aracı Gauntlet’in kurucusu Tarun Chitra Citi’nin işe alımıyla ilgili şunları söyledi:

“Merkezi olmayan finansta risk yönetimi, geleneksel finansta gördüğünüzden gerçekten çok daha karmaşık

Bu yüzden Citi kendisini sadece anlamaya ve akıl yürütmeye adamış bir kişiye ihtiyaç duyuyor.

Ancak rol çok teknik görünmüyor. Bu yüzden bunun daha çok bu pazarları nasıl destekleyebileceğimize dair bir araştırmanın parçası olabileceğini de düşünüyorum.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!