Başbakanın Hesabını Hacklediler! Bitcoin Propagandası Yaptılar!

Hindistan’ın Bitcoin ve kripto para birimleri üzerinde nasıl bir düzenleme yapacağı halen belirsizliğini korurken Hindistan Başbakanı twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Bitcoin’in yasal para birimi ilan edildiğini açıkladı.

Bu haber kripto para yatırımcıları arasında büyük sevinç ve yankı uyandırırken BTC’nin kabulü haberi göründüğü gibi çıkmadı.

Hindistan Başbakanı Narende Modi’nin resmi twitter hesabının bugün erken saatlerde hacklendiği ortaya çıktı.

Saldırganlar ele geçirdiği Başbakan Modi’nin hesabından “Hindistan’ın Bitcoin’i yasal bir ihale haline getirdiğini” twitledi.

“Hindistan resmi olarak Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etti. Hükümet resmi olarak 500 BTC satın aldı ve bunları ülkenin tüm sakinlerine dağıtıyor. Gelecek bugün geldi!”

Priya isimli twitter kullanıcısı Modi’nin hesabının hacklandiğini paylaştı.

Saldırganlar ayrıca yatırımcıları kaydolmaya ve BTC paylarını talep etmeye yönlendiren bir bağlantı da paylaşarak kripto para dolandırıcılığına kalkıştı.

Yaşanan hack olayı ile Başbakan Modi’nin Twitter hesabı ikinci kez saldırıya uğramış ve kripto dolandırıcılığı için kullanılmış oldu.

Saldırından sonra gerçeği yansıtmayan twitler kaldırılarak söz konusu saldırı Başbakan Modi’nin resmi hesabı tarafından doğrulandı.

Hindistan Başbakanı Modi, yaşadığı ikinci hack olayından sonra 73.4 milyon takipçisine saldırganların paylaştığı mesajları görmezden gelme çağrısı yaptı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!