Başkan Trump’ın Açıklamaları Sonrası Bitcoin Fiyatı 6.900 Dolara Yükseldi, Altında Rekor Üzerine Rekor Kırılıyor!

Bir süredir 6.700 dolar ila 6.800 dolar arasında seyreden Bitcoin fiyatında bugün son dakika gelişmesi yaşandı. 6.800 dolarlı fiyat seviyelerindeki direncin kırılması sonrasında 6.900 dolar direncini kıran Bitcoin sonunda 6950 dolar seviyesine kadar yükselerek yeni seviyeyi test etmeye başladı.

Bir süredir fiyatın 7.000 dolar olup olamayacağı ile ilgili kritik tartışmalar devam ederken, özellikle de bu dönemde yatırımcıların çok ciddi problemler ile karşı karşıya oldukları, 7.000 doların son derece önemli olduğundan söz ediliyordu.

“Washington’da Yaşanan Tartışmalar Etkili Oldu” İddiası

Bugün, Today programında açıklamalar yapan New York Valisi Cuomo’nun Trump yönetime başkaldırması sonrasında Bitcoin yükselişe geçti. Bu yükselişin ardında Washington yönetimi ile eyaletler arasında bu dönemde yaşanan COVID-19 tartışmasının etkili olduğundan söz edilirken, Başkan Donald Trump ise son dakika açıklamasında bulundu.

“Vali Cuomo bir süredir yardımlar alıyor ve yardım göndermeye devam ediyoruz. Başkan olarak ABD adına tüm kararları verebilecek tüm yetkilere sahip tek kişi var BENİM, DONALD TRUMP! İstediğim zaman ülkeyi çalışır hale getirme kararı alabilecek yetkilere sahibim! Bağımsızlık hayallerinden vazgeçmelisin!” benzeri sert ifadeler kullandı.

Başkan Donald Trump’ın bu ifadeleri ABD anakarasında gündemin ilk sırasına otururken, Twitter gibi platformlarda ise birinci sırada kendisine yer buldu.

COVID-19 nedeniyle zaten değişken olan Bitcoin fiyatının özellikle kısa süre içerisinde yeniden yükselmesi veya düşmesi beklentileri anlık olarak güncelleniyor. Uzun vadeli bir tahmin bu dönemde mümkün olmazken, geçmişte yapılan tüm tahminlerin ise bu dönemde yine geçerliliğini yitirdiğinden söz edilmeye başlanmış durumda.

Altın Rekor Üzerine Rekor Tazeledi

Gram altında rekor üzerinde rekor tazelenirken, kısa süre içerisinde altına yüklenen yatırımcı sayısı rekora ulaştı. Çok sayıda Bitcoin yatırımcısı altına geçerken, özellikle Bitcoin’in kayıplar yaşattığına değinen ve bu dönemin en güçlü ve en güvenilir yatırımının altın olduğundan söz etmeye başlamış olanların sayısında ciddi bir artış yaşandı.

Bitcoin’in kısa vadede yükselmeye devam edeceği iddiaları ile düşecek olduğu iddialarının yanında altının yükselişi yatırımcıların cazibesini kazandı.

Öte yandan bu süreçte Bitcoin’de 6900 dolar seviyesi üzerinde bir günlük kapanış olursa trendin yukarı yönlü olacağını söylemek mümkün olabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!