Batık Bitcoin Borsası FTX’in Bağış Yaptığı Kurum Parayı Kullanıcılara İade Edecek!

Bir zamanların önde gelen kripto para borsalarından olan FTX, Kasım 2022’deki çöküşüyle piyasada büyük yankı uyandırmıştı.

Kasım 2022’de iflas başvurusunda bulunan FTX bu günden bu yana iflas sürecini devam ettiriyor.

Coindesk‘in haberine göre iflas eden FTX, Kasım ayındaki çöküşünden önce gönderdiği fonların iadesini istedi.

Bu bağlamda FTX, Kasım ayındaki çöküşten kısa bir süre önce New York merkezli Metropolitan Museum of Art isimi müzeden yaptığı bağışı geri istedi.

Mahkeme dosyasına göre de Metropolitan Museum of Art, FTX’ten aldığı 550.000 dolarlık bağışları iade etmeyi kabul etti.

Mahkeme dosyasına sunulan belgede Museum of Art şunları söyledi:

“Museum of Art, FTX’in yaptığı bağışları iade etmeyi kabul ediyor ancak bu bağışları FTX borçlularına iade etmek istiyor.

FTX Borçluları ve Museum of Art, iadeyle ilgili olarak iyi niyetle, emsallerine uygun müzakereler yürüttüler.”

FTX borçluları ile Museum of Art arasında yapılan iade anlaşması onaylanırsa Museum of Art, FTX tarafından kendisine yapılan 550.000 dolarlık bağışı iade edecek.

Dosyadaki belgelere göre Museum of Art’a yapılan bağışlar, ABD’li müşterilere hizmet vermeye odaklanan FTX.US‘u işleten West Realm Shires Services tarafından yapıldı.

2022’nin Mart ayında, West Realm Shires Services isimli şirket başlangıçta Museum of Art’a 300.000 dolar bağış yaptı. Ardından Mayıs ayında da 250.000 dolar değerinde ikinci bağış yapıldı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!