Batık Borsa FTX’in Yeniden Başlatılacağı Açıklaması Sonrası Yeni Yatırım Haberi Geldi!

Batık borsa FTX’in kripto para borsasını yeniden başlatmaya yönelik potansiyel planı, FTX çökmeden önce platforma yatırım yapan bir girişim şirketi olan Tribe Capital’in ilgisini çekti.

Batık Borsa FTX’in Yeniden Faaliyete Geçirme Çabaları Şirketlerin İlgisini Çekti

Tribe’ın kurucu ortağı Arjun Sethi, konuya aşina olan ve gizli görüşmeleri tartışırken isimlerinin açıklanmasını istemeyen kişilere göre, gayrı resmi teklifi görüşmek üzere Ocak ayında FTX’in teminatsız alacaklılar komitesiyle bir araya geldi.

Söz konusu kişilerden biri, Tribe’ın 100 milyon doları kendisinden ve sınırlı ortaklarından olmak üzere 250 milyon dolarlık bir fon toplama kampanyasına öncülük etmeyi düşündüğünü söyledi.

2018 yılında kurulan Tribe, hem uluslararası borsa FTX’in hem de Amerikan kuruluşu FTX US’in girişim yatırımcısıydı.

Yönetimi altında 1.6 milyar dolardan fazla para bulunan San Francisco merkezli firma, aralarında kripto platformu Kraken, ödeme firması Bolt ve e-ticaret satıcısı Shiprocket’in de bulunduğu bir dizi girişime yatırım yapıyor.

FTX’in yeni icra kurulu başkanı John J. Ray III, iflas mahkemesinde yaptığı bir sunuma göre, ikinci çeyrekte yeniden başlatmanın mümkün olup olmadığına karar vermeyi hedefliyor.

FTX avukatı Andrew G. Dietderich geçen hafta yapılan bir duruşmada şirketin bu fikri değerlendirmek için henüz erken aşamada olduğunu ve yeniden faaliyete geçmenin önemli miktarda nakit gerektireceğini, bunun da üçüncü taraf yatırımcılardan gelebileceğini söyledi.

Tribe’ın Ocak ayındaki teklifinin tahmini 9 milyon müşteri hesabı, FTX ABD, FTX Avustralya, FTX Japonya, FTX AB, FTX Uluslararası ve LedgerX’i içerdiği, diğerlerinin yanı sıra bir risk sermayesi portföyü ve kripto varlıklarını hariç tuttuğu belirtildi. Yeni borsa FTX adını kullanmaya devam edecek.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!