Batık Kripto Şirketine Yeniden Yapılanma İçin Ek Süre Verildi

Singapur merkezli kripto para üzerinden kredi veren batık şirket Vauld, yeniden yapılandırma için mahkemeden bir aylık ek süre elde etti.

Mahkeme üyeleri, yapılan değerlendirme sonucunda şirketin alacaklılardan korunma süresini 24 Mart 2023 tarihine uzatma kararı aldı. Batık kripto borç platformunun mevcut koruması önümüzdeki gün sona ermesi bekleniyordu.

Bir Valud sözcüsü, kaynaklara verdiği bilgide kararın onanması için bir mahkeme duruşmasının daha gerçekleşeceğini belirtti.

Vauld’un İflas Süreci

Kripto piyasaları zorlu 2022 yılını geride bıraktı. Madenciler artan enerji maliyetleri nedeniyle faaliyetlerine devam etmekte güçlük çekti. Aktif faaliyet gerçekleştiren bazı kripto girişimleri ise piyasanın düşmesi ve artan faizlerin finansmana erişimi zorlaştırmasından ötürü iflas etti.

Yıl ortasında durum bu şekildeyken Singapur merkezli kripto borç platformu Vauld, likdite krizi nedeniyle para çekme, alım-satım ve yatırım işlemlerini askıya aldı. Krizin üstesinden gelemeyen şirket Temmuz ayında alacaklı koruması için devlet otoritesine başvurdu.

İflas süreci devam eden Vauld için potansiyel alıcılar bulunuyor. Bloomberg’in geçtiğimiz ay yayına aldığı habere göre iki farklı dijital varlık fonu batık şirketi satın almak için teklif verdi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!