Biden’ın Eski Danışmanı Bitcoin ve CBDC’ler Hakkında Konuştu!

Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerinin popülaritesini artırması ülkeleri harekete geçirdi.

Bazı ülkeler BTC ve kriptoyu kabul edip düzenlemeyi seçerken bazı ülkeler de kriptoya alternatif olarak görülen merkez bankası dijital para birimine yöneldi.

Bitcoin ve kriptonun geliştiği ülkelerden biri olan ABD‘de bir yandan kripto para regülasyon çalışmaları devam ederken bir yandan da dijital ABD doları çalışmaları yapılıyor.

Bu bağlamda bazı ABD’li üst düzey yöneticiler kriptoyu savunurken bazıları da dijital doları savunuyor.

Bunlardan biri de ABD Başkanı Joe Biden’ın eski danışmanı Daleep Singh oldu.

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi’nin Salı günkü duruşmasında konuşan Biden eski danışmanı Daleep Singh bir CBDC‘nin yani dijital doların kripto para birimlerini saf dışı bırakabileceğini söyledi.

Kripto para birimlerinin fidye yazılım saldırılarını kolaylaştırdığını ve ABD yaptırımlarının ihlal edilmesine katkıda bulunduğunu iddia eden Daleep Singh, bunun karşısında bir dijital ABD dolarının ülkenin ulusal güvenliğini koruyacağını belirtti.

“ABD hükümetinin bir CBDC’yi benimsemesinin ulusal çıkarlarını korumak için atabileceği en iyi adım olduğunu düşünüyorum.

Çünkü dijital dolar fidye yazılım saldırılarını kolaylaştıran kripto para ekosistemini saf dışı bırakacak.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!