Binance Ağındaki Saldırılar Bitmiyor: Bir DeFi Platformu Daha Flash Loan Saldırısı Yaşadı

Kripto para piyasasındaki genel düşüşe bir de hacklenmeler ve dolandırıcılıklar eklenince kripto para yatırımcılarının zararı çok daha büyük oluyor.

Binance Smart Chain ağında hızla büyüyen ekosistem, bu kadar hızlı büyümenin cezasını ise kodlardaki açık ile ödüyor. BSC ağındaki kripto para projelerinin büyük bir kısmının Ethereum ağındaki projelerin kopyası olduğu, GitHub üzerindeki kod depolarından da görülebilmekte. Bu durum ise kısa süre önce Ethereum ağında yaşanan saldırıların şimdi BSC ağında yaşanmasına neden oluyor.

BogTools, Flash Loan Saldırısına Uğradı

BSC ağı tabanlı BogTools ise saldırıya uğrayan en güncel platform oldu. BogTools ekibi, BOG’a karşı yapılan flash loan saldırısının farkında olduklarını belirterek buna yönelik çalışmalar yapıldığını ifade etti. Bu çalışmanın kendilerini de kahrettiğini açıklayan platform, likiditenin çekilmesine yönelik diğer saldırıları ise engellediklerine inandıklarını ifade etti.

Ekip tarafından yapılan ek açıklamada ise BOG tokenin staking fonksiyonuna yönelik bir saldırı yapıldığı belirtildi. Bu sebeple işlem ücretlerini devre dışı bırakan ekip, saldırının şu an tekrarlanmayacağını ifade etti. Saldırganın ise 500.000 dolarlık likiditeyi çekmeyi başardığı belirtiliyor.

Kısa süre önce ise PancakeBunny benzer bir saldırı yaşamış ve milyonlarca dolarlık kayıp olmuştu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!