Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter Satışında Elon Musk’a Destek Verdi!

Bloomberg’in haberine göre, Binance CEO’su Changpeng Zhao, Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasına yönelik mali taahhüdünü, anlaşmaya Washington’dan olası bir engel gelse bile yerine getirmeyi planladığını söyledi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Musk’ın Twitter Teklifinin Arkasında Durmayı Planlıyor

Bu ayın başlarında, Elon Musk tarafından yapılan bir SEC başvurusu, başlangıçta beklemeye aldıktan sonra Twitter’ı devralma planlarını yeniden açıklamıştı.

Zhao, bugün Suudi Arabistan’da düzenlenen bir konferans sırasında kendisine bunun arkasında durup durmayacağı sorulduğunda şu yanıtı verdi “Sanırım öyle.”

Bloomberg’in geçen hafta bildirdiğine göre Biden yönetiminden yetkililer, Musk’ın diğer bazı girişimleriyle birlikte Twitter anlaşmasını da ulusal güvenlik incelemesine tabi tutup tutmamayı değerlendiriyor.

Yetkililerin, fon taahhüdünde bulunan yabancı yatırımcıların sayısından endişe duydukları bildiriliyor.

Binance, Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifine 500.000 dolar katkıda bulunmayı kabul etti. Kripto para borsası, Katar varlık fonu, risk sermayesi şirketi Sequoia ve Fidelity‘nin de aralarında bulunduğu birçok yatırımcı arasında yer alıyor.

Musk bu ay yaptığı açıklamada, Temmuz ayında anlaşmadan geri çekildikten ve Twitter tarafından dava edildikten sonra hala sosyal medya platformunu satın almak istediğini söylemişti.

Twitter geçtiğimiz günlerde çalışanlarına yönelik SSS sayfasını güncelleyerek çalışanlarını bu konuda uyardı. Çalışanlar Hisse Senedi Ödül Merkezi’nden hisse senetlerine erişemeyecek ya da alım satım yapamayacak.

Haberde, bu değişikliğin, Twitter’ın Elon Musk tarafından kontrol edilen bir kuruluş tarafından satın alınmasının tamamlanması beklentisiyle yapıldığı belirtildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!