Binance CEO’su CZ, Beyaz Saray’ın Yayınladığı Kripto Para Karşıtı Metne Cevap Verdi!

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Beyaz Saray yönetiminin birkaç saat önce kripto paraları eleştiren ve bunların acilen regülasyona tabii tutulmasını isteyen bildirisine karşı olduğu anlaşılan bir paylaşım yaptı.

ABD tarafından yayınlanan bildiride Mayıs ayında yaşanan Terra ekosistemi düşüşü ve Kasım ayında yaşanan kripto para borsası FTX’in çöküşüne dair atıflar bulunuyordu.

Buna ek olarak bildirinin en çok kripto platformlarının insanları genellikle yanlış yönlendirdiklerine dair açıklamalar bulunması kripto taraftarlarının tepkisini çekmişti. Bildiride en çok tepki çeken kısım şuydu:

“…Buna ek olarak, kripto para platformları ve destekçileri genellikle tüketicileri yanlış yönlendirmekte, çıkar çatışmaları yaşamakta, yeterli açıklamaları yapmamakta veya düpedüz dolandırıcılık yapmaktadır.”

Binance CEO’su CZ, Kripto Paraları Benimsemeyen Şirketlerin Uzun Vadede Yok Olabileceğini İma Etti

Görünüşe göre Binance CEO’su Changpeng Zhao, bu suçlamalara karşı bir cevap verme ihtiyacı duydu. Zhao, açıklamasında şunları söyledi:

“Geçen yıl başarısız olan birkaç kripto projesinin etkisi?

Kısa vadede, kripto endüstrisinin büyümesini engellediler. Ancak şimdiden toparlanma görüyoruz.

Uzun vadede ise geleneksel finansal sektör temsilcilerinin teknolojiyi benimsemesini gerçekten engellediler ve muhtemelen benimseme eğrisinde daha da geride kalmalarına neden olacaklar ki bu da 10-20 yıl içinde onlar için yaşamsal önemde sonuçlar doğurabilir.”

Bu cevabıyla CZ, çöküş yaşayan kripto projelerinin geleneksel sektördeki şirketlerin kripto teknolojisini benimsemelerini belki de engellediğini ve bu yüzden bu şirketlerin gelecekte yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!