Binance Davasında Ripple (XRP) Neden Menkul Kıymet Olarak Gösterilmedi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ABD’li yatırımcılara kayıtsız menkul kıymetler sattıkları iddiasıyla dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve CEO’su Changpeng Zhao aleyhine dava açmıştı.

SEC, Binance’de listelenen 10 altcoinin ABD yasalarına göre menkul kıymet olduğunu ve Binance’in bunları kaydetmediğini veya bir muafiyet talep etmediğini iddia etti. Söz konusu altcoinler Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axie Infinity (AXS) ve Coti (COTI).

Ripple (XRP) Binance Davasında Neden Bahsedilmedi?

Bununla birlikte, SEC’in açtığı davada dikkat çeken bir eksiklik, Aralık 2020’den bu yana SEC’in de benzer bir davasıyla karşı karşıya olan Ripple (XRP) oldu.

SEC, Binance’e karşı açtığı davada XRP’yi neden dışarıda bıraktı? Bir kripto para gazetecisi olan Eleanor Terrett, yasal kaynaklarından edindiği bazı olası nedenleri paylaştı:

  • SEC tutarsız kararlardan kaçınmak istiyor. SEC, Binance’e XRP üzerinden dava açarsa, Ripple davasındaki kendi argümanlarıyla çelişebilir veya mahkemelerde kafa karışıklığı yaşatabilir.
  • XRP halihazırda dava ediliyor ve diğer davalarda referans gösteriliyor. SEC, Binance davasına XRP’yi ekleyerek ve potansiyel araştırma sorunlarına yol açarak Ripple ve diğer taraflarla devam eden davayı karmaşıklaştırmak istemiyor olabilir.
  • Ripple kazanırsa, SEC’in Binance’e karşı açtığı dava zayıflar. SEC, Ripple’ın davasında galip gelmesi ve XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını kanıtlaması halinde, XRP için Binance’e dava açarak güvenilirliğini ve kamu desteğini kaybetme riskini almak istemiyor olabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!