Binance, Kısa Süre Önce Piyasaya Sürdüğü Ürüne Son Veriyor!

Lider kripto para borsası Binance’in başı son dönemde özellikle regülatörler ile belada. Kanada, Tayland, Çin, İngiltere ve son olarak İtalya’dan uyarılar alan Binance, çözümü ise oldukça tartışmalı bir kripto para ürününü tamamen kaldırmakta buldu.

Kısa süre önce büyük bir duyuru ile listelenen menkul kıymet tokenleri de böylece Binance üzerinde şu an için tarihe karışmış oldu.

Binance, Tartışmalı Ürüne Son Veriyor

Binance tarafından bugün yayınlanan son dakika açıklamasına göre bugün itibarıyla hisse senedi tokenleri artık satın alınmayacak ve 14 Ekim 2021 tarihi itibarıyla da Binance üzerinden kaldırılacak.

Hisse senedi tokeni sahiplerine 90 günlük süre verildi ve bu tarihe kadar ellerindeki hisse senedi tokenlerinden kurtulmaları istendi.

Binance kripto para borsasının bu adımı, aldığı yeni bir uyarı sonrasında attığı iddia ediliyor. Hong Kong’un menkul kıymet regülatörü tarafından yapılan açıklamada Binance Group içerisinde hiçbir kurumun Hong Kong içerisinde “regüle edilen etkinlikte bulunma” hakkına sahip olmadığı belirtildi.

Aslında kısa süre önce İngiltere ve İtalya da tam olarak benzer açıklamalarda bulundu. Hisse senedi tokenleri ile ilgili ilk uyarı ise Almanya’dan gelmiş ve Binance anında bu konuda açıklamada bulunmuştu.

Hisse senedi tokenlerini kripto para sektöründe ilk listeleyen kurumun ise FTX kripto para borsası olduğu bilinmekte.

Binance ise Tesla gibi önde gelen şirketlerin hisselerini listeleyip bunu dünyanın dört bir yanında satışa sunarak söz konusu eylemi bir adım ileriye götürdü. Türkiye ise bu ürüne ulaşabilen ülkeler arasında yer almıyordu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!