Binance, Üç Yeni Marjin Çiftini Listeleyeceğini Duyurdu!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kısa bir süre önce platformuna üç yeni marjin çifti eklediğini duyurdu.

Yeni eklenen çiftler BTC/USDC, ETH/USDC ve USDC/USDT olup artık hem Çapraz Marjin hem de İzole Marjin üzerinden alım satım yapılabilecek.

Bilindiği üzere Silicon Valley Bank’ın ABD’de iflas etmesinin ardından USDC dağıtıcısı Circle’ın rezerv fonları bu bankada sıkışmıştı ve USDC fiyatında depeg denilen 1 dolar sabitinin kaybolması olayı yaşanmıştı.

Binance’te Çapraz Marjin ve İzole Marjin: Aradaki Fark Ne?

Binance’te marjin alım satımı iki modda yapılabiliyor: Çapraz Marjin ve İzole Marjin. Her ikisi de yatırımcıların kaldıraçla alım satım yapmasına olanak tanısa da iki mod arasında önemli farklar var.

Çapraz Marjin, bir kullanıcının hesabındaki toplam bakiyenin tüm açık pozisyonlar için teminat olarak kullanılmasını ifade eder. Başka bir deyişle, hesaptaki mevcut tüm fonlar tüm pozisyonların teminat gereksinimlerini karşılamak için kullanılır. Bu da, bir yatırımcının pozisyonu değer kaybetmeye başlarsa ve hesap bakiyesi sürdürme teminatı seviyesinin altına düşerse Binance’in kayıpları önlemek için pozisyonu likide edebileceği anlamına gelir.

Diğer yandan İzole Marjin, yatırımcıların her bir pozisyon için belirli miktarda fon ayırmasına olanak tanır ve bu fon yalnızca o pozisyon için teminat görevi görür. Bu, bir yatırımcının pozisyonu değer kaybetmeye başlarsa ve hesap bakiyesi sürdürme teminatı seviyesinin altına düşerse, yalnızca söz konusu pozisyonun tasfiye edileceği, diğer pozisyonların ise etkilenmeyeceği anlamına gelir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!