Binance.US, SEC’in Açıklamasının Ardından Bu Altcoini Delist Ettiğini Açıkladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD kolu Binance.US, AMP altcoinini delist ettiğini açıkladı.

Binance.US, SEC’in Menkul Kıymet Olarak İlan Ettiği Dokuz Altcoinden Birini Delist Ettiğini Açıkladı

Bilindiği üzere SEC, eski Coinbase çalışanlarının bir kısmının insider trading (içerden öğrenenlerin ticareti) yaptığını tespit etmiş ve aralarında AMP’nin de bulunduğu bir dizi kripto parayı menkul kıymet olarak ilan etmişti.

Başlangıçta, eski SEC Başkanı Jay Clayton, Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını söylemişti.

Ardından SEC’in eski kurumsal finans direktörü William Hinman, Ethereum’un bir menkul kıymetin özelliklerini sergilemediğini açıklamıştı.

SEC, hazırladığı raporda menkul kıymet olduğunu iddia ettiği dokuz dijital varlığın adını verdi. Binance.US’ye göre, bu dokuz token arasından yalnızca AMP Binance.US platformunda listeleniyor.

Yetkili kurumun menkul kıymet olarak ilan ettiği diğer kripto varlıklar şunlardı: AMP, RLY, DDX, XYO, RGT, LCX, POWR, DFX, KROM.

Binance.US, AMP’nin ticaretinin gelecekte platformda devam edebileceğini söyledi, ancak “AMP’nin sınıflandırılması konusunda daha fazla netlik sağlanana kadar bu adımı şimdi atıyoruz” dedi.

Coin Market Cap verilerine göre, AMP altcoininin fiyatı son 24 saatte yaklaşık %7 düştü ve bu yazının yazıldığı anlarda 0.0084 dolardan işlem görüyor.

AMP’nin delist kararının geldiği gün fiyat zaman grafiği.

AMP, 16 Haziran tarihinde kendisine ait tüm zamanların en yüksek fiyat rekorunu kırmış ve 0.1211 dolara kadar yükselmişti. Günümüzde ise bu seviyeden yaklaşık olarak %92 daha düşük bir bölgeden işlem görüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!