Binance’in 1 Milyar Dolarlık Kurtarma Fonunun Ne Kadarı Kullanıldı? Bloomberg Açıkladı!

FTX’in çöküşünün ardından Binance, likidite krizleriyle karşı karşıya kalan kripto projelerine yardım etmek amacıyla Endüstri Kurtarma Girişimini (IRI) açıklamıştı. Ancak Bloomberg, girişimin tahsis edilen 1 milyar doların yalnızca 30 milyon dolardan azını dağıttığını bildirdi.

Binance’in 1 Milyar Dolarlık Kripto Kurtarma Fonu 30 Milyon Dolar Dağıtıldı

Binance, BUSD stabilcoini ile IRI’ye yaklaşık 1 milyar dolar taahhüt etti ve Jump Crypto, DWP Labs, Animoca Brands, Aptos Labs, GSR, Kronos Research, Booker Group ve Polygon Labs dahil olmak üzere çeşitli kripto firmaları tarafından 70 milyon dolarlık ek katkı yapıldı.

Kamuya açıklanan dokuz katılımcıdan yalnızca Aptos Labs’ın taahhüt ettiği fonları tamamen yatırmış olması dikkat çekti.

Binance, toplam 18 şirketin katıldığını belirtirken, ilk şeffaflık vaatlerine rağmen projelerin isimlerini veya ödenen belirli miktarları açıklamayı reddetti.

Açıklanan en önemli yatırım, Binance’in Güney Koreli kripto borsası GOPAX’taki 15 milyon dolarlık hissesi oldu. Ancak bu anlaşma, Temmuz ayındaki ertelemenin ardından hala Güney Kore’nin mali düzenleyicisinin onayını bekliyor.

Katılımcılar arasında DWF Labs’in 15 milyon dolarlık IRI taahhüdünün 2 milyon dolarını dağıttığı, Aptos Labs’in ise 5 milyon dolarlık taahhüdünü aştığı bildirildi. Geri kalan katılımcılar ya fon dağıtmadı ya da kimlikleri tespit edilemedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!