Bir Avrupa Ülkesi, Bitcoin’e Yatırım Yapmayı ve BTC ile Ödeme Almayı Düşündüğünü Açıkladı!

Lihtenştayn hükümeti başkanı Daniel Risch, verdiği bir röportajda gelecekte Bitcoin ile ödeme yapma olasılığının bulunduğunu ve Bitcoin mevduatlarını da kabul edebileceklerini söyledi.

“Devlet Fonlarıyla da Bitcoin’de Yatırım Yapmaya Açığım”

Risch’in açıklamasına göre Lihtenştayn’da vatandaşlar gelecekte belirli devlet hizmetleri için Bitcoin ile ödeme yapabilecekler. Raisch ayrıca devlet fonları tarafından yapılacak Bitcoin ve kripto para yatırımlarına da açık olduğunu söyledi. Ancak somut bir zaman çizelgesi vermedi.

Risch’in verdiği demece göre Bitcoin gelirleri doğrudan İsviçre frankına dönüştürülecek.

Bu yaklaşım, vatandaşların bir süredir Bitcoin ile vergi veya devlet hizmetleri ödeyebildiği Zug veya Lugano gibi İsviçre belediyelerinin yaklaşımına benziyor.

Lihtenştayn, Avrupa’da geniş bir çeşitliliği ve uluslararası iyi bağlantıları olan bir finans merkezine sahip küçük bir ülkedir. Yüksek düzeyde siyasi süreklilik ve istikrara, liberal ekonomi politikasına, yasal belirliliğe ve hızlı karar alma mekanizmasına sahiptir.

Ayrıca 1924’ten beri İsviçre ile gümrük ve para birimi birliğine ve 1995’ten beri Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) üyesi olarak Avrupa pazarına serbest erişime sahiptir. Ülke ulusal ve uluslararası yatırımcılara bankacılık, varlık yönetimi, sigortacılık, fonlar, tröstler ve vakıflar gibi bir dizi finansal hizmet sunuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!