Bir Kripto Para Şirketi Daha FTX Olayları Nedeniyle Para Çekimlerini Durdurdu!

Kripto para kredi platformu Salt, müşterilere gönderilen bir şirket e-postasına göre para çekme ve yatırma işlemlerini durdurdu.

Kripto Para Şirketi, FTX Olaylarındaki Toplam Zararını Açıklamadı

Firma, CEO Shawn Owen’a atfedilen bir mesajda “FTX’in çöküşünün işlerini etkilediğini” söyledi. Ancak, mesajda etkilenmenin tam boyutu açıklanmadı.

Owen, “Bu etkinin boyutunu, gerçeklere dayalı olarak doğru olduğundan emin olduğumuz belirli ayrıntılarla belirleyene kadar, SALT platformundaki para yatırma ve çekme işlemlerini derhal geçerli olmak üzere durdurduk” diye yazdı.

Owen, şirketin “ileriye dönük net bir yol sağlamak için ortaklarıyla özenle çalıştığını ve mümkün olduğunca şeffaf olmayı planladığını” yazmaya devam etti.

Salt, Cuma günü iflasını açıklayan Bitcoin borsası FTX’in çöküşünden olumsuz etkilendiğini açıklayan en son kripto şirketi oldu. Aralarında ticaret ve piyasa sektöründekilerin de bulunduğu çok sayıda kripto firması, çöküşünden önce bu borsada fon tutuyordu.

Kripto borsası Liquid de, Salı sabahı erken saatlerde platformlarından tüm para çekme işlemlerini askıya almıştı.

Şirket bir tweet’te “Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gönüllü Chapter 11 işlemlerinin gerekliliklerine uygun olarak Liquid Global’de itibari para ve kripto para çekme işlemleri askıya alındı. Bir sonraki duyuruya kadar, fiat veya kripto para yatırmamanızı öneririz.” dedi.

FTX, Liquid’i Şubat ayında açıklanmayan bir meblağ karşılığında satın aldı ve satın alma öncesinde Liquid’e 120 milyon dolarlık bir kredi teklif etti.

Liquid’in satın alınması FTX’in Japon pazarına en son girişini desteklemek için yapıldı çünkü bu anlaşma FTX’in Liquid’in Tip 1 Finansal Araçlar işletme lisansına erişmesi anlamına geliyordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!