BitClub Network Üyesi Üç Kişi Dolandırıcılık Suçlamasıyla Tutuklandı

10 Aralık’ta tutuklanan BitClub Network kripto para dolandırıcılık çetesi üyesi üç şahıs hakkında 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yatırımcıları toplamda 722 milyon dolarlık bir zarara uğratarak dolandıran çetenin yatırımcılara çok yüksek miktarlarda kazanç vaat ettiği biliniyor. Yatırımcıların katılmış olduğu ortak kripto para havuzuna aktarılan paraların vaat edilenlerin dışındaki yerlere harcanarak çete üyelerine lüks bir hayat sağladığı bildirildi.

Aşırı Lüks Yaşamları Dolandırıcıları Ele Verdi!

2014 yılı Nisan ayından beri BitClub Network’ü işlettikleri bilinen şahısların ortak kripto para havuzunda toplanan paralarla son derece lüks bir hayat sürmeleri kendilerini ele vermiş oldu.

Matthew Brent Goettsche, Jobadiah Sinclair Weeks ve Joseph Frank Abel adlı üç zanlı; bulundukları üç farklı şehirde (Kolorado, Florida ve Kaliforniya) yakalandı.

Dolandırıcılık ve e-ticaret sahtekarlığı gibi suçlar sebebiyle tutuklanan şahıslardan Joseph Frank Abel’in daha önce de benzer suçlardan sabıkası olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada tutuklu şahıs Goettsche’nin BitClub Network yatırımcıları hakkında hakaret içeren konuşmalar yaptığı ve tüm bu modeli “aptalların” üzerine kurduklarını ifade ettiği belirtiliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!