Bitcoin 10.600 Dolara Yükseldi!

Kripto para piyasası son dönemde belirsizlikler içerisinde hareket ediyor. Kripto para birimlerinin değeri giderek değişiyor ve yatırımcılar giderek daha fazla belirsizlik içerisine sürükleniyor. Bitcoin fiyatında giderek değişen piyasa hacmi ve fiyatı ise bazı yatırımcıları rahatsız ediyor. Bitcoin fiyatının 10.000 doların altına düşüşü ile zararına satış yapan ve 6.000 dolara düşüş beklentisinde olan kripto para birimi sahibi olan binlerce kişi, yakın zamanda bu kadar değer kaybedip, bu kadar kısa süre içerisinde böylesine değer kazanılmasının son derece zor bir konu ve bilinmezlikler olduğunu belirtiyor. Bitcoin fiyatındaki 9.000 dolar seviyesine doğru düşüş eğilimi gösteren fiyat seviyesinin ne oldu da 1 gün içerisinde 10.000 dolara tekrar yükseliş eğilimi gösterdiği konusu da yatırımcıların aklında olan ancak herhangi bir yanıt bulamamış sorular arasında yerini almakta.

Bitcoin fiyatının 10.500 doları görmesinin 10 dakika ardından 10.600 dolara kadar yükseliş yaşandı. 10.600 dolar seviyesi piyasa açısından düşük bir fiyat seviyesi değil ve bugüne kadar aylarca bu seviyeye yükseliş olması için beklenen dönemlerden geçildi. Pazar giderek daha farklı hacim ve fiyatlar sürdürürken, yatırımcıların bu döneme dair bakış açısı çok iyi değil ve çok kötü de değil.

1 gün içerisinde 1.000 doların üzerinde düşüş, 1 gün içerisinde 1.000 doların üzerinde yükseliş. %12’lik bir değer düşüş ve artışları kripto para birimlerinin ne kadar değişken olduğunun bir göstergesi.

10.600 dolar seviyesi korunabilir mi?

Bu seviyenin korunması yatırımcılara değil, balinalara bakıyor. Eğer kripto para birimi balinaları bu dönemde satış yerine alımları devam ettirir ise 11.000 dolar seviyesine kadar yükselişler görmek kısa süre içerisinde olmasa bile birkaç gün sonunda mümkün olabilir. Bugün zarara uğrayan yatırımcılar hala zarar ediyorlar ve satışlar durmadan devam ediyor. Birçok kripto para birimi yatırımcısının aklında olan soru bu dönemde ne yapılması gerektiği olduğu için yatırımcılar ve balinalar arasında adeta son dönemde bir savaş yürütülüyor.

Bitcoin 11.000 doları görecek mi? Soru işaretlerine neden olan bir soru olurken, yatırımcılara göre bu dönemde yatırım yapanlar biraz daha bekleyerek alımlara devam etmeli. Analistler ise son dönemde ne yapacak olduklarına yatırımcıların daha dikkatli kararlar vermesi gerektiğini belirtiyor.

Libra açıklamaları düşüşe neden oluyor

ABD’nin ve AB’nin kripto para birimleri hakkında özellikle de Libra hakkında yaptıkları açıklamalar piyasada düşüşe neden oluyor. Piyasa giderek düşüş eğilimi gösterirken bir anda yükseliş eğilimine de geri dönebiliyor. Tüm bunların arkasında gerek balinaların işlemleri, gerek ise Libra hakkında dolaylı olarak kripto para birimlerini ilgilendiren sert açıklamalarında etkisi çok fazla.

Durum bugün alım yapılabilecek seviyede gibi görünse bile yakın zamanda olası Libra engelleri durumunda kripto para birimlerinde düşüşler görmek mümkün olabilir. Bitcoin sahibi milyarder isimlerin son dönemde Libra açıklamalarını çok yakından takip ediyor olmaları bile piyasanın aslında diken üzerinde hareket ettiğinin bir kanıtı niteliğinde olabilir.

Libra’nın geleceğine dair Amerikan yönetimi eğer olası bir yasak ve engel kararı alırsa 10.000 dolar seviyesinin altında fiyat noktalarına tekrar geri dönüş yaşanabilir. Bitcoin’in yükselişi kadar düşüşü de son derece önemli olduğu için bu dönemin yatırımcılar açısından ne çok büyük alımlar, ne de çok büyük satışlar ile geçmemesi öneriliyor. Bitcoin fiyatının her an ne olabilecek olduğunu bilmek mümkün olmasa da bu dönemin arkasının 2019 yılı sonuna kadar daha hareketli geçmesi, eğer ABD ve AB’nin olası Libra yasakları olmaz ise ve sert açıklamalar yapılmaz ise Bitcoin fiyatının rekor kırma durumunu ortaya çıkarmasa bile daha yüksek fiyat seviyelerine çıkışına yardımcı olabileceği tahmin edilmekte.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!