Bitcoin 9000 Dolara Gidiyor, Boğa Piyasası Geri Döndü Mü?

Bitcoin son 24 saat içerisinde yüzde 6 artış göstererek 8800 dolar seviyelerine kadar tırmandı. 8800 dolar seviyesine gelerek önemli bir direnç noktasını kıran Bitcoin’in pazar hacmi 148 milyar dolara yükseldi.

Geçtiğimiz 21 Mart tarihinde 9200 dolar seviyelerinden destek bulamamış olan Bitcoin 8200 dolara ordanda 2 hafta içerisinde 6500 dolara kadar gerilemişti.

2017’de 20 bin dolar seviyesine zirve yaptıktan sonra art arda gelen yasaklamalar ve düzenlemeler ile Şubat ayında dibi gören Bitcoin, bu süreçten sonra bir çok kullanıcının ilgisini kaybetmiş ve eski popilerliğini yitirmişti. Ancak son bir kaç gündür süren yükseliş Bitcoin’in tekrar benimsenmeye başlamasını sağladı ve uzmanlar bu durumun kısa ve orta vadede yukarı yönlü olacağını düşünüyor.

2017’de Bitcoin’in 20 bin dolara yükselmesi bir çok bilinçsiz yatırımcının piyasaya girmesine sebep oldu. Daha sonra düşüş başlayınca bu bilinçsiz yatırımcılar zararda olsalar bile ellerindeki BTC‘yi sattılar. Bu süreçte ciddi anlamda düşüş meydana geldi.

Uzmanlar bu düşüşün ardından bir çok bilinçsiz yatırımcının Bitcoin’i araştırdığı ve bilinçlendiğini ifade ediyor. Bunun sonucunda yatırımcıların yatırım yapmaya daha istekli ve bilinçli bir şekilde yapacağı düşünülüyor. Ayrıca bu durumun önümüzdeki 2 sene içerisinde Bitcoin‘in fiyatını 100.000 dolar yapacağı öngörülüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!