Bitcoin Ayıları Üzdü! 400 Milyon Dolar Buharlaştı!

Son günlerde artan Çin baskısı ve küresel piyasalardaki dalgalanma Bitcoin’i de etkiledi. Dolar endeksindeki yükseliş, tüm emtiaları ve endeksleri baskılarken Bitcoin’in de 40600$’a kadar geri çekildiğini gözlemledik.

29 Eylül tarihli analizimizde DXY’deki teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde olduğunu ve önümüzdeki günlerde burada yaşanacak geri çekilme ile birlikte Bitcoin ve altcoinlerin yükselebileceğini aktarmıştık.

Bugün dolar endeksinin yeniden 94 seviyesine inmesiyle birlikte Bitcoin’de 47886$’a kadar yükseldi.

Bu yükseliş ile birlikte 52.000$’dan gelen düşen trendin kırıldığını gözlemliyoruz. Bu yükselişin bir short patlatma operasyonu mu yoksa gerçek bir yükseliş mi olduğunu, bu trend desteğindeki performans gösterecek. Şu sıralar pek çok ortalama ve trend desteğimiz 45.000$ ile 44.000$ seviyelerinde bulunuyor. Bu seviye korunduğu sürece markete pozitif bakabiliriz.

Bitcoin’deki sert yükselişin bilançosuna baktığımızda son 4 saatte 400 milyon dolara yakın pozisyonun tasfiye olduğunu görüyoruz.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!