Bitcoin Borsası Coinbase Kripto Kışına Karşı Yeni Önlemler Aldı!

2022 yılına hakim olan kripto kışı nedeniyle zorlu bir dönemden geçen ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase kripto kışının etkilerini en aza indirmek için yeni önlemler aldığını açıkladı.

Bugün bir blog yazısı kaleme alan Coinbase CEO’su Brian Armstrong, 950 çalışanı etkileyen ve işletme giderlerini %25 oranında azaltan bir işten çıkarma kararı verdiğini söyledi.

Bu kararın kendisi adına zor bir karar olduğunu belirten Armstrong, açıklamasının devamında kripto paralara ve sektöre olan inancını dile getirdi.

“2022’de kripto piyasası, daha geniş makroekonomiyle birlikte düşüş eğilimi gösterdi. Sektördeki vicdansız aktörlerin serpintilerini de gördük ve daha fazla bulaşma olabilir.

Aldığımız bu önlemler Coinbase’in kötü durumda olduğu anlamına gelmiyor. Coinbase iyi bir sermayeye sahip ve kripto para sektörü de hiçbir yere gitmiyor.”

FTX‘in iflasın ada gönderme yapan Coinbase CEO’su FTX’in iflasının kendilerine fayda sağlayacağını savundu:

“Aslında, son olayların (büyük bir rakibin başarısız olması, ortaya çıkan yasal netlik vb.) Coinbase’e büyük ölçüde fayda sağlayacağına inanıyorum ve bunlar uzun vadeli stratejimizi doğruluyor.

Ancak bu değişikliklerin hayata geçmesi zaman alacak ve kripto pazarındaki gerilemeleri atlatmak ve ortaya çıkabilecek fırsatları yakalamak için uygun operasyonel verimliliğe sahip olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor.

Bu nedenle, yaklaşık 950 kişinin işten çıkarılması da dahil olmak üzere işletme giderimizi yaklaşık %25 oranında azaltmak gibi zor bir karar verdim. “

Coinbase CEO’su bu işten çıkarmadan etkilenecek çalışanlarının bilgilendirileceğini de ekledi.

Hatırlanacağı üzere Coinbase daha önce de işten çıkarma yapmıştı. Bu bağlamda Coinbase , Haziran 2022’de 1.100 kişiyi veya iş gücünün %18’ini ve Kasım 2022’de 60 çalışanını işten çıkarmıştı.Yea

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!