Bitcoin Borsası Coinbase SEC’ten Sonra Şimdi de ABD Eyaletlerinin Hedefinde!

SEC’in Bitcoin borsası Coinbase’e açtığı dava sonrasında ABD’nin 10 farklı eyaleti de Coinbase’e bir bildirim gönderdi.

Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu (ASC) bugün yaptığı açıklamada dokuz eyalet düzenleyicisiyle birlikte Coinbase’e bir açıklama bildirimi gönderdiklerini ve Coinbase’den bazı konularda açıklama yapmasını istediklerini söyledi.

Bu eyaletler içinde Alabama dışında California, Illinois, Kentucky, Maryland, New Jersey, South Carolina, Vermont, Washington ve Wisconsin bulunuyor.

Alabama bu bildiriminde Coinbase’in, menkul kıymetleri teklif etmek veya satmak için kayıt olmadığını ve Alabama sakinlerine staking ödül programı sunarak menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini iddia ediyor.

ASC’nin bu bildirimi Alabama yasalarına uygun olduğu sürece Coinbase’in bir hizmet olarak staking sunmasını yasaklamaz ancak Coinbase yasalara uygun olmadan staking hizmeti sunuyor.

ASC Başkanı Amanda Senn şu açıklamalarda bulundu:

“Menkul kıymet alım- satımını kaydetmenin amacı kısmen, yatırımcıların bir staking ödül programı da dahil olmak üzere bir yatırıma katılmanın risklerini değerlendirmek için gerekli tüm maddi bilgileri almalarını sağlamaktır.

Bu bağlamda ASC, merkezi olmayan finans alanına yatırım yapmayı seçenler de dahil olmak üzere Alabama tüketicilerini ve yatırımcılarını korumaya kararlıdır.

Coinbase’e gönderilen bu bildirim kripto para ürünlerindeki yatırımcılara yasalarımız kapsamında aynı korumaların sunulmasını ve bu yatırımların içerdiği risklerin tam olarak farkında olmalarını sağlamaya yönelik bir başka adımdır.

Bankaların ve geleneksel aracı kurumların aksine, Coinbase’in ülke çapındaki yaklaşık 3,5 milyon staking ödül programı hesabı, FDIC veya SIPC tarafından sigortalı değil.

Bu bağlamda halihazırda Alabama yatırımcıları tarafından tutulan 33.000’den fazla hesap da dahil olmak üzere, bu hesapların olası bir zarardan korunma yolları yoktur.

Yatırımcıların, paralarını yatırmadan önce bir staking ödül programının kayıt durumunu doğrulamak için ASC ile iletişime geçmeleri önerilir.”

ASC bildiriminde Coinbase’in ASC’ye staking programını durdurmamak için nedenlerini ve federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğini açıklamak için 28 günü olduğunu söyledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • cinliler manuplasyon yapiyor kesin
    normalde btc 9 bine civarinda olmasi gerekirken fiyati yukarda tuyorlar
    aniden gumluyebilir iceride kalmayiniz