Bitcoin Borsası FTX’te Kim Ne Kadar Kaybetti? İşte En Büyük 50 Alacaklı!

FTX‘in iflası Türkiye’de de pek çok yatırımcının zarar etmesine neden oldu. Bu konuda Türkiye’deki kurumlarda harekete geçerek bazı incelemeler başlattı.

Her ne kadar yapılan anketlerde FTX maruziyetinin %10’nun altında olduğunu görsek de Türkiye’deki kripto kullanıcılarının sayısı göz önüne alındığında binlerce FTX mağduru olduğunu anlıyoruz.

Bildiğiniz üzere FTX’in kalan (kaldıysa tabi) varlıklarının mağdurlara dağıtılması için bir iflas masası oluşturuldu ve eski yönetim tasfiye edildi.

Alacaklılar alacaklarına kavuşmak ve sıraya girmek için bu iflas masasına müracaat etmeye başladı.

Galaxy Research’ın iflas başvuru dosyaları üzerinden yaptıkları tabloya göre teminatsız olarak içeride parası kalan ilk 50 alacaklı şu şekilde sıralandı.

Burada 50. sırada yer alan FTX müşterisinin 21 milyon dolarının, 1.sırada yer alan FTX müşterisinin ise 226 milyon dolarının içeride kaldığı görülüyor.

Bu kullanıcıların bireysel müşteri mi, yoksa kurumsal bir fon mu? olduğu konusunda pek çok spekülasyon var.

Araştırma şirketinin başkanı Alex Thorn bu varlık değerlemelerinin ne zaman işaretlendiği bilinmediği için zararlarını açıklayan şirketlerle eşleştirmenin oldukça güç olduğunu söyledi.

Genesis geçtiğimiz günlerde FTX’te yaklaşık 175 milyon dolarının kaldığını açıklamıştı. Bu nedenle 3. sıradaki fonun Genesis olabileceği değerlendiriliyor.

FTX’te 100 milyon doların üzerinde varlığı kalan kullanıcı sayısının ise 10 olduğu görülüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!