Bitcoin Borsası Huobi Çin’den Çekilme Kararının Detaylarını Paylaştı!

Çin’in Bitcoin ve kripto paralar üzerindeki son yasağı oldukça geniş bir kesimi etkiledi. Öyle ki Alibaba gibi e-ticaret devlerinde satılan kripto para madencilik ekipmanları dahi bu yasaktan etkilendi. Çin kripto para birimlerine ilişkin “her türlü” faaliyeti ülke dışına itmeye devam ederken, borsalarda bu yasaklardan nasibini aldı.

Binance gibi birçok büyük borsa önceki yasaklardan dolayı Çin’li kullanıcılara zaten hizmet vermiyordu ve bu son yasakta bir aksiyon almaları gerekmedi.

Bu noktada yasaklardan etkilenen borsaların başında Huobi olduğunu görüyoruz. Borsa kısa süre önce Çin’li müşterilerine kripto para ticareti ve madencilik hizmetleri sunmayacağını duyurarak 100.000 BTC’lik bir hareket gerçekleştirmişti.

Çin’deki en büyük borsa olan Huobi bugün Çin’den çekilme kararının detaylarını paylaştı.

Buna göre, Huobi’de hesabı bulunan Çin’li yatırımcılar için para yatırma işlevi 14 Aralık’ta, spot ticaret 15 Aralık’ta sonlandırılacak. Çin yuanı  (CNY) pariteleri de 31 Aralık’ta delist edilecek. Yapılan açıklamada Çin’li olmayan kullanıcıların bu kararlardan etkilenmeyeceği de ifade edildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!