Bitcoin Borsası OKX, Sert Yükselip Sert Düşen BLUR Mağdurlarına Tazminat Ödeyecek!

Opensea’nin en büyük rakipleri arasında görülen NFT pazarları arasında yer alan BLUR‘un tokeninin büyük borsalarda listelenmesi ve airdrop haberleri ilgiyi bu yöne çevirdi.

BLUR fiyatı dün Coinbase‘de listelenmesiyle birlikte 1$’ın üzerine çıktı ve kısa sürede 0,48$’a kadar geri çekildi. Haber saatimiz itibariyle 0,78$’dan işlem görüyor.

Fiyattaki volatilitenin oldukça yüksek olması bazı yatırımcıların mağdur olmasına neden oldu. Aldıkları airdropları OKX borsası üzerinden satmak isteyen yatırımcılar borsadan kaynaklı bir gecikmeyle karşı karşıya kaldı ve daha düşük fiyattan satmak zorunda kaldı.

Durumun farkında olan OKX bir duyuru yayınlayarak, geç yatırma nedeniyle mağdur olan yatırımcıların zararlarını tazmin edeceğini belirtti.

OKX’nin duyurusu ve tazminat hesabı şu şekilde:

“Sevgili OKX Kullanıcıları,

BLUR belirteci 14 Şubat’ta 18:30 UTC’de OKX’te listelendiğinde, büyük miktarda para yatırma OKX’in risk kontrol önlemlerini tetikledi, bu da daha yavaş para yatırma sürelerine neden oldu ve kullanıcıların ticaret yapma kabiliyetini etkiledi.

OKX, müşterilerini ilk sıraya koymaktan gurur duyar ve bu nedenle olaydan etkilenen uygun kullanıcılara – kullanıcı başına maksimum 500 OKB’ye kadar – OKB tazminatı sağlayacaktır.

Para yatırma işleminde gecikme yaşayan veya işlemlerini tercih ettikleri zaman dilimlerinde gerçekleştiremeyen tüm kullanıcılardan içtenlikle özür dileriz.

Kullanıcılar şu durumlarda OKB tazminatına hak kazanır:

“14 Şubat 2023 tarihinde 18:30 ile 19:06 UTC arasında BLUR yatırma(lar) başlatıldı ve 12 onay bloğu tamamlandıktan sonra;

14 Şubat 2023 tarihinde 19:06 UTC’de veya daha sonra fonlama hesaplarında görünenler ve mevduatın fonlama hesabında görünmesi için 10 dakika veya daha uzun süre bekleyenler.”

Tazminat hesaplaması:

OKX, bir kullanıcının hesabına gecikmeli olarak yatırıldığı belirlenen BLUR jetonlarının toplam sayısına göre belirlenen 500(BLUR):1(OKB) oranında tazminat sağlayacaktır.

Örneğin, 40.000 BLUR’luk bir ödemenin geciktiği ve tazminata uygun olduğu belirlenirse, kullanıcı 80 OKB (40.000 / 500 = 80) alacaktır.

Kullanıcı başına maksimum tazminat 500 OKB’dir ve tüm tazminat, önümüzdeki üç iş günü içinde doğrudan kullanıcıların para yatırma hesaplarına yatırılacaktır.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!