Bitcoin (BTC) 50.000 Dolar Üzerini Gördü, Beklenen Sinyal Geldi!

Bitcoin (BTC), oldukça dalgalı bir ay geçirdikten sonra özellikle yılın sonuna yaklaşırken yeniden hareketlendi. Lider kripto para birimi dün gece başlayan rallisini 51.000 dolara kadar taşımayı başardı. 24 saat içerisinde %5 ve üzeri yükseliş elde eden BTC, an itibarıyla 51.000 doların üzerinden işlem görmekte.

BTC’de Gece Hareketliliği

Bitcoin fiyatının bu yükselişi genel olarak altcoinlerin de hareketlenmesini sağladı ancak asıl önemli haber yine BTC cephesinden geldi. Bitcoin fonlama oranları, bu ayın başlarında bir yılın en düşük seviyesine çekilmiş ve endişe yaşatmıştı. BTC fiyatının 42.000 dolara kadar düşmesi sonrasında bunun aslında normal olduğu söylenebilir. Lider kripto para birimi bunun devamında ise yeniden toparlandı.

Fonlama oranı, 4 Aralık tarihinden bu yana nötr bölgedeydi ancak son günlerdeki yükseliş durumu değiştirdi. FTX ve Deribit kripto para borsalarındaki fonlama oranlarına bakıldığında, bunların tekrar pozitif bölgeye yani fiyat için olumlu noktaya geçtiği görülüyor. FTX ve Deribit’in devamında ise Binance ve Bybit de fonlama oranlarına pozitif katkı sağlıyor.

BTC fiyatının 69.000 doları gördüğü ekim ayına kıyasla fonlama oranlarında çok ciddi bir düşüş olduğu görülüyor ancak bu yine de yönün pozitif olduğunu saklayamamakta. Bitcoin vadelilerindeki açık pozisyonların sayısı da 4 Aralık tarihinde çakılmıştı ancak bu da şu an yavaş yavaş toparlanma sinyali vermekte.

Bütün bunlar BTC için yıl sonunda yeni bir ralliye işaret ediyor olabilir.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!