Bitcoin (BTC) 9.500 Doları, Ethereum (ETH) İse 265 Doları Geçti!

Uzun bir süredir yatay seyreden Bitcoin’de volatilite iyice düşmüş ve yatırımcılar bir süredir BTC’de beklediğini bulamaz konuma gelmişti. Hakimiyetin düşmesi ve BTC’nin yatay hareket etmesi son dönemde altcoinler üzerinde olumlu bir hava estiriyordu ancak BTC’nin kararsız duruşu bir yandan da yatırımcıları korkutuyor, fiyatın yukarı mı yoksa aşağı mı kırılacağı merakla bekleniyordu.

Bu olumsuz hava bugün, gece saatlerinde bozuldu. Ethereum’un başlattığı yükseliş atağı Bitcoin fiyatının da yukarı yönlü hareket etmesini sağladı. Sonuç olarak Ethereum kendini 260 dolar üzerine atarken BTC de 9500 dolar üzerine çıkmayı başardı.

ETH’de son 24 saatteki yükselişler yayın saatine göre yüzde 7’leri geçerken BTC’deki bu oran yüzde 1.25 seviyelerinde oldu.

Bu yükselişlerin ardından özellikle birkaç günlük kapanışlar (gece 03.00’te olan kapanışlar) takip edilmeli ve buna göre pozisyon alınmalı. Özellikle BTC için 9500, ETH için ise 260 dolar seviyeleri önemli dirençler olurken bu dirençlerin “kırıldı” denebilmesi için birkaç günlük kapanışlarda dirençlerin üzerinde kalıcılık sağlanmalı veya bir sonraki dirençler kırılmalı.

*Ciddi yükselişlerde FOMO (yükselişi kaybetme korkusu) etkisine kapılmak ve yükselen ürünlere plansız bir şekilde yatırım yapmak en çok yapılan hatadır. Piyasada fırsatlar asla kaçmaz.

Anlık fiyatları sitemizden takip edebilirsiniz: bitcoinsistemi.com/kripto-para-anlik-fiyat/

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!