Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi – Bitcoin Fiyatı 8.000 Dolar Altına Düşecek Mi?

Kısa süre önce yatırımcıların istemediği bir takım düşüşler Bitcoin’i vurdu. Bitcoin 10.000 dolar seviyesine yükseleceği beklenen bir dönemde kısa süre içerisinde 500 dolar üzerinde 800 dolar altında değer kaybı ile piyasada beklenmedik gelişmeler yaşanmasına sebep olurken, bugün ise büyük bir düşüş daha yaşandı. Bitcoin fiyatı bugün 8.400 doların üzerinde seyrederken, bir anda TSI 20.30 sonrasında 400 dolar üzerinde değer kaybı yaşadı ve 8.000 dolar noktasın kadar gerilemeye başladı.

Bitcoin 400 doların üzerinde değer kaybı yaşarken, kripto para birimi sahipleri ise bu değer kaybının ardında yatan sebebi merak ediyor ve fiyatların tekrar yükselip yükselmeyeceği konusunda soru işaretlerine yanıt arıyorlar. Bitcoin’in 8.000 dolara düşen fiyatından ötürü birçok kripto para yatırımcısı hemen panik satışa başvururken, bazı kripto para sahipleri ise 8.000 dolar altına düşüş olmadığı sürece problem olmayacağını öngörüyor.

Bitcoin 4 Saatlik Grafik 18.11.2019 – Kaynak: Tradingview

An itibarı ile 4 saatlik grafiğe bakıldığı zaman BTC’de en önemli destek seviyelerinin 8200, 8000 ve 7800 dolar seviyelerinde olduğu görülürken, direnç noktaları ise 8650, 8800 ve 9000 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

Yakın zamanda analistlere bakacak olursak 8.000 dolar için pek fazla iddia yoktu ancak birçok analist fiyatların daha da fazla düşme eğilimi gösterebilecek olduğunu düşünüyordu.

Bitcoin güncel fiyatı 8.000 dolara kadar gerilerken, beraberinde bazı yatırımcılar daha büyük alım fırsatı olduğu ve bu konudan ötürü herkesin yeni yatırımlar yapabilecek olduğunu belirtmeye başladı. Ancak bu noktada özellikle de kısa vadeli bir yatırım asla tercih edilmemesi ve asla yapılmaması gereken yatırımlar arasında yer alıyor. Kısa vadeli yatırımcılar bu dönemde kısa vadeli satışlardan da uzak durarak olası kayıplar yaşanmasını engelleyebilirler.

Bitcoin fiyatının tekrar 9.000 dolara yükselmesi için önünde olan engeller var ve bu dönem yükselişlerin tekrar yaşanabileceği bir dönem gibi durmuyor. Bu dönemde uzun vadeli kripto para birimi sahibi yatırımcılar bile kayıp etme riski ile karşılaşabilecek olduğu için dikkatli olmak ve olası düşüşlere karşı hemen harekete geçmemek en doğrusu olabilir.

Bitcoin almanın zamanı mı?

8.000 dolar seviyeleri özellikle kısa vadeli (birkaç günlük alım satım) olarak yatırımcıların en tercih etmemesi gereken fiyat seviyesi olarak gösteriliyor. Analistler BTC’de trendi yükseliş yönünde çevirecek ve olumlu sinyaller verecek seviyenin 9000 dolar olduğunu ifade ediyor.

Öte yandan 8.000 doların altına düşülmesi durumunda 7.340 dolar seviyelerine kadar gerileme olması mümkün.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!