Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi – Önemli Seviyeler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Bitcoin fiyatı yeni haftaya düşüşle başlamış ve bir süredir işlem gördüğü 7.000 dolar seviyelerinde aşağı yönlü kırılım yaşamıştı. Hafta içerisinde 6.500 ila 6.900 dolar seviyeleri arasında sıkışan fiyat, 16 nisan günü sabah saatlerinde yukarı yönlü ivmelenmiş ve 7.000 dolar üzerine tekrar yükselmişti.

Yayın saatine göre 7050 dolar seviyelerinde işlem gören BTC fiyatı son 2 gündür yatay seyrini koruyor. Bu seviyelerde önemli olan destek seviyesi 6900 dolar seviyeleri olurken, direnç noktaları ise 7450 ve 7600 dolar seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin (BTC) 1 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bitcoin halving olayına yaklaşık 24 gün kalması sebebiyle piyasadaki halving baskısı her geçen gün artıyor. Halving öncesi özellikle 7600 dolar direnci çok önemli olarak görülürken bu seviyenin kırılması durumunda ise 8000 dolar seviyeleri direnç olarak karşımıza çıkıyor. 8000 dolar 200 günlük hareketli ortalamanın da bulunduğu seviye olduğu için güncel durumda bu seviye çok sağlam görülüyor ve halvingten önce kırılma ihtimali üzerinde çokta durulmuyor.

Kısa vadeye bakacak olursak BTC’nin 7450 dolar seviyelerine kadar yükselebileceği daha olumluyken, 6900 ve akabinde 6500 dolar seviyesinin altına düşülürse 5800 dolar seviyelerine kadar bir gerileme görülebileceğini de unutmamak gerekiyor. Bu yüzden destek ve direnç noktalarını her zaman göz önünde bulundurarak yatırım yapmak gerekiyor.

Yatırım Yaparken Dikkatli Olun

Bu dönemde özellikle destek, direnç noktalarına göre hareket etmek, stop-limit emirlerini kullanmak ve piyasada haberleri sıkı bir şekilde takip etmek oldukça önemli. Öte yandan özellikle böylesine riskli olan bu dönemlerde yatırımcıların ilk hedefi öncelikle “kaybetmemek” olmalı. Zira çoğu zaman kaybetmemek en büyük kazanç olabiliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!