Bitcoin (BTC) Fiyatı 35.000 Doların Altını Gördü: 100 Milyar Dolar Kayıp Var

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), özellikle El Salvador’dan gelen olumlu haberler sonrasında ciddi bir yükseliş ivmesi yakaladı. BTC, 38.000 dolar seviyesini test etmek üzere 37.000 dolar noktasına iğne atsa da hafta sonunun gelmesi bu yükselişin yarıda kalmasına neden oldu.

Bitcoin’in neredeyse aylardır devam eden klasik hafta sonu düşüşlerine bir yenisi eklendi. BTC, 35.000 doların altına çekildi ve kripto para piyasası bu düşüş esnasında 100 milyar dolardan fazla değer kaybetti. Kripto para piyasasının toplam değeri basın saati itibarıyla 1,54 trilyon dolar olarak gözüküyor ve son 24 saat içerisinde yüzde 6 değer kaybı yaşandı.

Bitcoin’in bu düşüşün en büyük sebebi ise klasik hafta sonu likiditesi olarak ön plana sürülebilir. Hafta sonunda piyasadaki likidite büyük oranda azalıyor ve son 24 saat içerisinde BTC’nin ticari hacminin 36 milyar dolar olması da bunu göstermekte. Bitcoin’in ve piyasanın likiditesinin azalması ise satışların karşılanma ihtimalini de etkiliyor ve BTC satışlar sonrasında daha sert düşüyor.

En Çok Likidasyon Yaşanan Kripto Paralar

Bybt verilerine göre ise son 24 saat içerisinde 105.315 yatırımcı tasfiye oldu yani pozisyonlarının sıfırlanması ile karşı karşıya kaldı. Son 24 saat içerisinde vadeli işlemlerde likidite olan toplam miktar ise 446 milyon dolar olarak gözüküyor. Birinci sırada BTC yer alırken ikinci sırada ETH, üçüncü sırada XRP ve dördüncü sırada ise oldukça sürpriz bir isim olan Chiliz (CHZ) yer almakta.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!