6500 Doları Gören Bitcoin’de Sırada 5000 Dolar Mı Var?

Bitcoin gece saatlerinde haftaya düşüşle başladı. 6800 dolar seviyelerine kadar bir gerileme yaşayan fiyat tüm kripto para piyasasını tekrar kırmızıya çevirdi. Düşüş baskısı devam etti ve BTC 6500 dolar seviyelerine kadar geriledi. Daha önceki yazımızda en önemli desteğin 6450 dolar seviyesinde olduğuna değinmiştik.

Bu destek seviyesini kıramayan BTC an itibarı ile 6800 dolar seviyelerinde işlem görürken 24 saat içerisinde yatırımcısına yüzde 7 seviyesinde zarar ettirdi.

Bitcoin (BTC) Günlük Grafik – 25.11.2019 – Kaynak: Tradingview

Uzmanlara göre önemli destek seviyesi olan 6450 dolar seviyesi eğer kırılırsa BTC, 5000 dolarlı seviyelere kadar bir gerileme yaşayabilir.

Analistler Haftaya Düşüşle Başlayan BTC İçin Ne Diyor?

Analistler, BTC’nin halving fiyatlanmasında iyi performans gösterebilmesi ve önümüzdeki dönemde yükseliş yaşayabilmesi için haftalık olarak son süreçte 6000 doların üzerinde fiyat kapanmasının önemli olduğunu düşünüyor. Düşüşlerin dip noktası ise 5100 dolar seviyesi olarak gösterilmekte. Zira bu seviyenin de altına düşülürse BTC yıllardır sürdürdüğü büyük resimdeki yükseliş trendinin altında kalacak.

Ayrıca çoğu analist 6000 dolardaki desteğin çok büyük ve çok hacimli olduğuna dikkat çekerek, “korkulacak bir şey yok 6000 dolar desteği çok sağlam” şeklinde açıklamalarda bulunuyor.

Son düşüşlerden sonra 185 milyar dolara gerileyen genel kripto para piyasa hacmi, yüzde 66,2’lik BTC hakimiyetine ev sahipliği yapıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!