Bitcoin (BTC) Fiyatı Neden Düşüyor? Fiyat 7000 Doların Altını Görecek Mi?

Bitcoin fiyatında satış baskısı devam ediyor. Fiyat gün içerisinde 7600 dolar seviyesinin de altına düşerek yayın saatine göre 7000 dolar seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. 7600 dolar seviyesi altının 6.xxx dolarların önünü açabileceğini daha önceki haberlerimizde ifade etmiştik.

Fiyat Neden Düşüyor?

Bitcoin fiyatı aslında tüm piyasalar ile beraber düşüyor. Bugün bakıldığı zaman ABD borsalarının yüzde 5 üzerinde düştüğü görülüyor. ABD başkenti Washington, DC’de OHAL ilan edilmesi,  CME Bitcoin Vadelilerinin alım satım işlemlerini durdurma kararı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın 30 gün boyunca yurt dışından gelen tüm seyahatleri askıya alması sonucunda bu gerileme yaşandı.

Tüm bu kısıtlamalar dünyadaki koronavirüs salgını sebebi ile yapılırken, virüsün daha da yayılması durumunda çok daha ciddi düşüşler ve tehditler gündeme gelebilir.

BTC karşısında güncel olarak 7000 dolar desteği bulunurken bundan sonraki en büyük destek 6850 ve 6450 dolar olarak görülüyor. 6850 dolar seviyeleri ayrıca 2020 yılının da en düşük seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin fiyatına anlık olarak sitemizden ulaşabilirsiniz: Bitcoin fiyatı

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!