Bitcoin (BTC) Fiyatını Daha Önce Uçuran Teknik Gösterge Tekrar Oluştu! İşte Detaylar

Kısa dönemli hareketli ortalamanın uzun dönemli ortalamayı geçmesi durumunda oluşan Golden Cross olayı, en çok bilinen boğa sinyallerinden biri olarak gösterilmektedir. Daha önce bu durum günlük grafikte Bitcoin üzerinde en son yaşandığında BTC önündeki 2 aylık süre boyunca yaklaşık yüzde 170’lik bir yükseliş sağlamıştı.

2019’un nisan ayında gerçekleşen golden cross olayından sonra BTC, bu olaydan yaklaşık 7 gün sonra yükseliş trendine başlamış ve toplamda yüzde 170’lik bir artış sağlayarak 14.000 dolar seviyelerine kadar yükselmişti.

Bitcoin Günlük Grafik – Golden Cross Oluşumu – Kırmızı Çizgi: 200 Günlük Ortalama, Mavi Çizgi: 50 Günlük Ortalama

Son birkaç gün içerisindeki sert düşüşler Bitcoin tarihinin en büyük 5. düşüşü olarak tarihe geçerken, bir kısım analist bu golden cross olayının fiyata olumlu yansıyacağını düşünürken bir grup ise geçmişse bazı durumlarda bu olayın düşüşe sebep olduğunu söyleyerek düşüş olacağını ifade ediyor.

Bitcoin’de halving olayı öncesi son fiyatlanmanın olduğu içinde bulunduğumuz dönem, adeta “puslu” bir dönem olarak değerlendiriliyor. Halving olayının yaşanacağı mayıs ayında ve biraz öncesinde (nisan aylarında) kar satışları sebebiyle düşüşlerin görülebilecek olduğunu ve asıl yükselişlerin halving döneminden sonra olabileceğini daha önceki analizlerimizde belirtmiştik.

Bu sebeple içinde bulunduğumuz ayların “yükselişlerin son dönemi” olabileceğini hesaba katarak ve trend yönünü iyi belirleyerek işlem yapmak çok önemli.

Hal böyleyken herkesin kazanmasının mümkün olmadığı gibi, bazı yatırımcılar kaybedip bazıları yine kazanan tarafta olacaklar. Özellikle kaybeden tarafta olmamak için mutlaka destek ve direnç noktalarına göre hareket edip stop-loss emir kullanmanızı her zaman olduğu gibi bugün de tavsiye ediyoruz.

Bu süreçte 9700, 10.000 ve 10.400 dolar seviyeleri direnç noktaları olarak belirlenirken, 9200, 8450 ve 7950 dolar seviyeleri en önemli destek seviyeleri olarak karşımıza çıkıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!