Bitcoin (BTC) Fiyatını Rekora Götüren Ne? – Uzmanlardan İlginç İddialar Geliyor

Tarihinde sabreden yatırımcılarına çok iyi oranlarda kazanç sağlayan, ancak panik yapan yatırımcılara ise tarihin en güçlü kayıplarını yaşatan bir yatırım aracı arıyorsanız Bitcoin‘dir. Bitcoin yatırımcıları 10 yılı aşkın süredir sürekli farklı fiyat seviyelerini gördü; 0 dolar hariç! Bitcoin için rekor tahminlerinden çok “sıfır doları görecek” tahminleri daha fazla yapılıyordu. Ancak bugün bunların hiç birinin gerçek olmayacağı bir kez daha görülmüş oldu.

Ünlü yazar Holger Zschaepitz, Bitcoin fiyatındaki son rekorun kırılmasında etkili olan sebepleri açıkladı. Zschaepitz, Bitcoin fiyatındaki rekorun arkasında farklı nedenler olduğunu, bu sebepler arasında ABD, Japonya, Almanya gibi parasal açıdan yüksek öneme sahip olan ülkelerin merkez bankalarının uzun vadeli enflasyon beklentileri ve bilançolar ile birlikte oluşturdukları teşvik paketlerinin etkili bir sebep olduğunu açıkladı.

ABD-Çin Gerilimi Yeniden Gündemde

Yeni ABD Başkanı Joe Biden’ın Çinli yüzlerce şirketi kara listeye ekleyebileceği beklentileri sonrasında gerilimin büyük oranda arttığı, hatta Çin Devlet Başkanı Xi Chingping’in Çin ordusuna “her an savaşa hazır olun!” talimatını sürekli vermeye devam ettiğini hatırlatan Zschaepitz, bunun da belirsizliği arttırdığını belirtti.

Uzmanlar, ABD-Çin gerginliğinde en güvenilir araç olarak Bitcoin’in görüldüğünü, dolar kurunun ise güvenilir yatırım aracı olarak bu gibi dönemlerde tercih edilmediğini belirtmekteler. Hatta iddialar öyle ki birçok devletin arka planda Bitcoin stoğu yaptığı ve özellikle de son dönemde çok ciddi BTC aldıkları iddia ediliyor.

Özellikle son dönemdeki kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olsan ilgili herkesin malumu. Devletler politikaları gereği “BTC alıyoruz” demese bile bunu bazı kurumsal şirketler üzerinden yaptığı ve devletlerin adeta Bitcoin toplama yarışına girdiği için fiyatın bu kadar yükseldiği, birçok uzman tarafından iddia ediliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!