Bitcoin (BTC) Fiyatının Düşüş Sebebi Bu Transferler mi?

Bitcoin (BTC) fiyatı şubat ayından sonraki en düşük seviyesine çekilerek 40.000 dolar desteğini de kaybetti. Bitcoin fiyatının böylesine sert düşmesi direkt olarak Elon Musk spekülasyonu ile başlasa da gerçek satış baskısı ile devam etti.

Bitcoin Sert Çakıldı

Moskovski Capital CIO’su Lex Moskovski de konu hakkında yaptığı açıklamada 18 Mayıs tarihinde tek bir saatte 22.917 BTC transfer edildiğini vurguladı. Mart 2020’den sonra kripto para borsalarına saatlik dilimde gönderilen en büyük transfer olarak görülen bu işlem, insanların korkmasına neden oldu ve korkmakta haklı olabilirler.

Moskovski bu veriyi paylaştığında fiyat hala 45.000 dolar seviyesinde tutunuyordu. Yaklaşık 1 milyar dolarlık transferler ise tahmin edilebileceği gibi daha fazla korku saçıp satış baskısı oluşturmak için kullanıldı. Bitcoin fiyatı tam olarak bu transfer sonrasında düşüşe geçti ve düşük likiditenin olduğu anlarda 39.000 dolar seviyesi görüldü.

Glassnode verilerinde de tam olarak benzer bir durum görülebilmekte. William Clemente tarafından paylaşılan Glassnode verilerine bakıldığında son iki gün içerisinde borsalara gönderilen BTC miktarının rekor seviyelerde devam ettiği görülüyor. Kripto para borsalarından çekilen BTC miktarı olumlu bir işaret olsa da kripto para borsalarına BTC gönderilmesi genellikle satış amaçlı yorumlanıyor.

Birçok kripto para analisti Bitcoin için 40.000 dolar desteğine işaret etse de lider kripto para birimi artık 200 MA desteğine geldi ve buradan ya tamam ya da devam diyecek.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)