Gün İçerisinde 8800 Direncini Kıramayan Bitcoin (BTC) Tekrar Kritik Seviyelerde

Sabah saatlerinde 8600 dolar seviyelerinden ani bir atakla 8800 dolar seviyelerine kadar yükselen Bitcoin’in (BTC), 9000 doların üzerine çıkma girişimi bir kez daha başarısız oldu.

An itibarı ile 8650 dolar seviyelerinde işlem gören BTC, sabah saatlerindeki yükselişten sonra sert satış baskısı ile karşı karşıya kaldı ve fiyat 8590 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Bu hareketinden sonra çoğu analist ve yatırımcıya göre BTC’nin yukarı yönlü çıkma umutları sonlanmış oldu. Ancak genel görüş Kasım ve Aralık aylarında BTC’nin yükseliş trendine geçeceği ve 2020 yılını iyi geçireceği yönünde.

Bitcoin (BTC) 1 Saatlik Grafik 15.11.2019 – Kaynak: Tradingview

8800 dolarda sağlam bir direnç noktası oluşan BTC’de destek seviyesi ise 8550 dolar seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. BTC’nin haftalık olarak 8800 dolar üzerinde fiyat kapayışı yapamaması 8200 dolar seviyelerine kadar bir sarkma getirebilir.

Uzmanlar fiyat sıkışıklığının olduğu bu dönemde yatırımcıları direnç ve destek noktalarına göre alım ve satım yapması konusunda uyarıyor. Özellikle BTC’nin yükseleceği veya düşeceğinin duygusal olarak değil teknik analiz ve haberlere göre değerlendirilmesi bu süreçte çok önemli.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!