Bitcoin (BTC) Madencilik Şirketi, Madencilik Tesisini Galaxy Dijital’e Satıyor!

Bitcoin (BTC) madencisi Argo Blockchain, Helios madencilik tesisini Galaxy Digital’e 65 milyon dolara satmayı kabul etti.

Helios Madencilik Tesisi 65 Milyon Dolara Satılıyor

Şirket, sektörün önemli bir kısmıyla birlikte nakit akışı sorunlarıyla mücadele ettiği için iflastan kaçınmaya çalışıyor. Düşük Bitcoin fiyatları ve artan zorluklarla birleşen yüksek enerji maliyetleri, kar kaybına ve marjların daralmasına neden oldu.

Argo, Ekim ayında yatırımcıları, bir anlaşmanın başarısız olmasının ardından önümüzdeki birkaç ay boyunca faaliyetlerini sürdürmek için ekstra sermayeye ihtiyaç duyacağı konusunda uyardı.

Şirket bu ayın başlarında yanlışlıkla iflas koruma başvurusunda bulunduğunu açıkladıktan sonra Londra Menkul Kıymetler Borsası’ndaki işlemleri geçici olarak durdurulmuştu. Salı günü Nasdaq’ta duyuru beklentisiyle işlemler tekrar askıya alındı.

Bitcoin madenciliği endüstrisi son birkaç aydır kar marjlarının daraldığını gördü. Eylül ayında, Bitcoin madenciliği şirketi Compute North iflas başvurusunda bulunmuştu. Geçtiğimiz hafta, dev Core Scientific de 11. Bölüm iflas koruması için başvuruda bulundu.

Amerika merkezli kripto madencisi Stronghold Digital de açıkladığı çeyreklik raporda 49.5 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Piyasa araştırmacısı FactSet tarafından düzenlenen ankete göre piyasa, zararın 11 milyon dolar civarında olmasını bekliyordu.

BTC.com tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan en son düzeltmeye göre, Bitcoin (BTC) madencilik zorluğu %3.27 oranında yükseldi.

Bitcoin madencileri, piyasanın son 1 yıldır devamlı düşmesi nedeniyle çok daha az kar ediyor. Bunun üzerine dünya genelinde yükselen enerji maliyetleri eklendiğinde durum daha da kötüleşiyor.

Avrupa Birliği’nin kışın yaşanacak muhtemel bir enerji krizi nedeniyle kripto madencilerine verilen elektrikte kesinti yapmayı planladığı biliniyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!