Bitcoin (BTC) Önemli Desteği Kaybetti: Düşüş mü Başlıyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yine beklenmeyen bir fiyat hareketi yaşayarak bir anda 48.000 dolar desteğinin altına çekildi.

Bitcoin’in bu desteği kaybetmesinden sonra 46.800 dolar bölgesine gerilediği ancak buradaki mücadelesini de kaybettiği görülüyor.

Özellikle 46.800 dolar daha önce denenip alıcı bulunan bir seviye olduğu ve altına düşülmediği için bir hayli kritik konumdaydı ve BTC en azından yakın vadede 46.800 doların üzerine çıkamadığı sürece güvende olmayacak.

Bitcoin İçin Kritik Noktalar

Bitcoin fiyatının saatlik grafikte 46.800 dolar seviyesini kaybetmesi, %23,6’lık Fibo seviyesinin de kaybedildiği anlamına geliyor.

Bu noktada Bitcoin için sıradaki destek noktaları 45.200 dolar ve 44.000 dolar olacaktır. 44.000 doların kaybedilmesi ise lider kripto para birimi için kötü bir senaryo anlamına geliyor. Bu seviyeden sonra ise en önemli destek 41.000 42.000 dolar bandı.

Bitcoin 1 Saatlik Grafik Destek ve Dirençler

Öte yandan şu an için saatlik MACD indikatörü bearish sinyal veriyor ve düşüşün güçleneceğine işaret ediyor. Saatlik RSI ise BTC/USD paritesi için 30 seviyesinin altına bir kere daha çekildi.

Eğer Bitcoin yakın vadede 46.000 doların üzerine çıkamazsa ufukta 38.000 dolar seviyesinin test edilmesi yer aldığı için 41.000 dolar aşağısında stop olunması mantıklı görülüyor.

Bu tabii ki altcoinler için de benzer korku senaryoları yaşatmakta ve lider kripto para birimi bunları da beraberinde aşağıya çekecektir. Bu sebeple BTC’ye bakarak altcoilerde de stop olma gerekiyor.

Kripto para piyasası son 24 saat içerisinde ise genel olarak %5 düşüş yaşadı. Bu düşüşten BTC %5 oranında etkilenirken ETH %7, ADA ise %8,6 düşüş yaşadı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!