Bitcoin’deki Volatil Hareketler Devam Ediyor: Fiyat 7200 Dolara Kadar Geriledi

Yeni yıla yaklaşılmasıyla beraber gözler her geçen gün biraz daha Bitcoin’e çevriliyor. Daha önce 2017’nin Aralık ayında ciddi rekor seviyelerine ulaşmasından sonra Aralık ayı BTC için o tarihten beri önemli bir ay olarak değerlendiriliyor. 2018 senesini her ne kadar kötü geçirse de 2019’da hareketlenen ve eski güvenini geri kazanan BTC’nin, orta ve uzun vadede yaklaşan yarılanma olayının (halving olayı) etkisi ile yükseliş yaşayacağı öngörülüyor.

Son 24 saat içerisinde 7650 dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin, 7700 dolardaki direnç seviyesini bir kez daha geçemedi ve düşüş yaşamaya başladı. Bu seviyeden saatler sonra 7250 dolara kadar gerileyen BTC an itibarı ile 7330 dolar seviyelerinde işlem görerek volatil hareketlerine devam ediyor.

Bitcoin (BTC) Saatlik Grafiği – Kaynak: Tradingview

Birçok kişi bu sert düşüş ve çıkışların manipülasyon hareketleri olduğuna değinerek, short ve long pozisyonlarının tasfiye edilmesi için yapılan hamleler olduğunu ifade ediyor.

An itibarı ile 7300 ve 6900 dolar seviyelerinde desteği olan BTC’nin 7600 ve 7800 dolar seviyelerinde de iki önemli direnç noktası mevcut.

2020 Mayıs ayında olması beklenen halving olayının etkilerinin nasıl görülecek olduğu birçok uzman tarafından tartışılıyor olsa da yapılacak en iyi şeyin orta ve uzun vadeli olarak beklemek olduğu söyleniyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!