Bitcoin Büyük Fiyat Ve Piyasa Durumu Analizi

Bitcoin her yatırımcının hayalinde rekor beklentisi olan bir yatırım aracıdır. Bitcoin yatırımcıları her gün kripto paranın rekor kırıp kırmayacağını merak ederken, bir tarafta da rekor kırması durumunda Bitcoin fiyatı ne kadar olacak, ne kadar seviyede rekor kıracak? gibi soruları düşünüyor. Bugünlerde rekor kırmak ötede kalsın, Bitcoin fiyatı bir buz kadar hızlı eriyor, bir su damlası kadar çabuk kayıyor.

Yatırımcıları üzen son gelişmeler ışığında bazı kripto para birimi sahiplerinin aklında doğmuş soru işaretleri her geçen gün daha fazla artıyor ve yatırımcıların bir bölümü bu konuda ellerinde olan tüm Bitcoin varlıklarını satmak istiyor.

Neden düşüyor, nasıl düşüyor, kim düşürüyor? Soruları aslında yatırımcıların pek fazla müdahale edemeyecekleri sorular olsa da merak ediyor ve bu sorulara yanıt bulma isteğinde olmak zorunda kalabiliyorlar. Bitcoin bu 6 ay içerisinde sürekli olarak farklı fiyat değişimleri yaşadı. 6 ay önce tarihlerimiz 17 Şubat 2019’u gösterdiğinde Bitcoin 3.663 dolar seviyesindeydi!

Bugün hangi yatırım 6 ay içerisinde %200’den daha fazla değer kazandı? Hiçbir yatırım aracı 6 ay içerisinde %200’ün üzerinde değer kazanmadı ancak Bitcoin bu 6 ay içerisinde %200’ün üzerinde bir değer kazanarak yeniden tarih yazmaya başladı. Bitcoin fiyatının düştüğünden şikayet eden milyonlarca yatırımcı bulmak ve bu yatırımcılara düşüşler olurken neden satış yapmayı düşünmedikleri sorusunu yöneltmek mümkün. Ancak yatırımcılar bu 6 ay içerisinde yatırım yapanları için bu kadar yükselebilecek bir yatırım aracı bulamadıkları için Bitcoin satın almaya devam ediyorlar veya ellerindeki Bitcoin’leri daha geç satmak istemekteler. Kripto para birimleri için bundan 6 ay önce kötü bir dönemden geçildi ve yatırımcılar Bitcoin satın alıp almama konusunda o zamanda kararsızdı.

6 ay önce 3.600 dolar seviyesinden yatırım yapmış olan bir kripto para birimi ve Bitcoin yatırımcısı bugün bu düşüşlerden hiç endişe etmez, etmiyor da. 6 ay önce diyelim 4.000 ABD dolarından yatırım yaptı, bu yatırımcı yine %100’ün üzerinde kazanç elde etmiş durumda ve yatırdığı parasını fazlasıyla geri alabilir. Orta vadeli ve kısa vadeli olarak değerlendirilebilecek 6 ay aslında bir yatırım için çok kısa bir süre. Bu süre içerisinde bu yatırımcı altın alsaydı %200 üzerinde kazanabilir miydi? Hayır kazanamazdı.

Bitcoin fiyatı 6 ay içerisinde neler gördü?

Bitcoin fiyatı 6 ay içerisinde çok farklı fiyat seviyelerini gördü. 2019 yılı 6 ay öncesine ait en büyük rekor 13.191 dolar seviyesinde olsa da kripto para birimi yatırımcıları 14.000 dolar seviyesine kadar yakın fiyat seviyelerini de değişen bazı kripto para borsalarında görebildiler. 6 ayın en düşük fiyat seviyesi yine 6 ay öncesine yani Şubat 2019’a ait 3.600 dolar fiyat seviyeleri ki bu fiyat seviyelerinde milyonlarca kripto para birimi sahibi olan yatırımcı satış yapmış ve bunun sonucu olarak bugün kaybetmiş durumdalar.

6 ayda en fazla tedirgin eden ve yatırımcıların panik satışlar yaptığı dönem ise bu dönem. Bu dönemde bazı Bitcoin sahipleri olası 6.000 dolara düşüş olacağı iddialarına karşı endişe ediyor ve bazıları şimdiden tüm Bitcoin yatırımlarını elden çıkararak satmış durumdalar.

10 Temmuz tarihinde 13.091 dolar fiyat ile kendisine alıcı bulan Bitcoin, kısa süre içerisinde 3.000 dolar kadar bir değer kaybetti. Bugünlerde 3.500 doların biraz üzerine kadar sık sık çıkan değer kaybına rağmen Temmuz ayında yatırım yapmış olan bir Bitcoin yatırımcısı çok az kayıp yaşadı. Bu kaybı yaşayanlar ise yine kısa süreli yatırımlar yapanlar oldu. Bu ay belki daha düşük fiyat beklentisi olabilir ancak bundan 6 ay sonra Bitcoin fiyatı belki de 20.000 dolar rekorunu kırabilir. Bu da yatırımcıların kısa vadeli yatırımlardan en azından 2019 yılı için uzak durmaları ve kısa vadeli yatırımı en az 3-6 ay olarak görmeleri gerektiğinin bir kanıtı niteliğinde.

Bitcoin 2019’da rekor kıracak mı?

Bitcoin’i 2019 yılında rekor kırmasını sağlayabilecek en büyük hamlelerden birisi tam da zamanı denilebilecek bir tarihte yaşanacak. Aralık ayının ortalarında ABD Çin’e milyarlarca dolar vergi uygulayabilecek ve bununla ilgili kesin bir tarih olmasa da Aralık 15’i gösterilmekte. Kripto para yatırımcıları bu yılın son günlerinde belki de 20 bin dolardan daha fazla rekor kırabilecek olduğunu gösteriyor.

2019 Bitcoin rekoru hakkında bazı kripto para birimi sahiplerinin Aralık ayından önce Temmuz ayında rekor ile ilgili bazı beklentileri olmuş ancak birçok kripto para analisti bu beklentilerin asla gerçek olmayabilecek olduğu konusunda yatırımcıları uyarmışlardı. Kripto para birimi sahipleri rekor beklentisi konusunda yaz aylarını değil, kış aylarını daha fazla rekor kırılabilecek olarak beklese de yatırımcıların genel görüşü yine Aralık ayında yeni bir tarihi rekorun kırılmasından yana.

Bazı Bitcoin analistleri yaz ayları sonunda bugünlerde rekor seviyede düşüşler olabileceğini ve 6.000 dolar seviyesine kadar düşüş olabileceğini iddia ediyor olsa bile bu dönemde de rekor düşüş beklemek doğru olmayabilir. Bitcoin yatırımı yapmanın zamanı olmayabilir ancak bugün hiçbir yatırımcının satış yapmasını gerektirebilecek kadar büyük ve beklenmedik bir düşüş piyasası yok. Bazı altcoin fiyatlarında düşüş olması ve ABD tarafından Çin’e uygulanacak ancak ertelenen yeni milyarlarca dolarlık vergiler Bitcoin’e sığınan yatırımcıların bir anda kaçarak dolar almasına, bu da direkt olarak güncel Bitcoin fiyatının düşmesine neden oldu.

Bitcoin yükselmesi de bu sebepler ve diğer nedenler ve piyasa verilerine göre Aralık 2019’da 20.000 doları tekrar görebilir veya bu fiyat rekoruna neredeyse ulaşabilir piyasa fiyatını görebilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!