Bitcoin Dijital Altınsa Savaş Durumunda Neden Düşüyor?

Rusya’nın Ukrayna’yı resmi olarak işgalinden sonra Bitcoin hızlı bir şekilde düşerken altın yükselişini sürdürüyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın piyasalara etkisini değerlendiren US Global Investors CEO’su Frank Holmes, altının tarihsel olarak gelişimine bakıldığında savaş ve siyasi krizler sırasında daha iyi performans gösterdiğini söyledi.

Altının 2021 yılında zayıf performans göstermesi nedeniyle yatırımcıların altından uzak durmaması gerektiğinin altını çizen Holmes, savaş gibi gerilimin yüksek olduğu durumlarda altının Bitcoin’e göre daha güvenli liman olacağına inanıyor.

Diğer yandan Bitcoin’in diğer varlıklara iyi bir alternatif olduğunun kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Holmes, BTC’nin iyi alternatif olmasına rağmen halen genç bir varlık sınıfı olduğunu ve henüz kendisini kanıtlamadığını savundu.

“Altının tarihsel gelişimine baktığımızda savaş gibi siyasi kriz durumlarında harika bir varlık olarak ortaya çıkıyor.
Tarihsel olarak en güvenli varlık altındır ve ben buna sadık kalırdım.

Bitcoin ise yeni bir fenomendir. X, Y ve Z kuşakları tarafından geniş çapta benimseniyor, ancak altının da olağanüstü bir tarihsel önemi var, ne zaman büyük bir enflasyon ya da siyasi kargaşa olsa, altın en çok tercih edilen varlık sınıfıdır.

Ancak kripto para ekosisteminde daha fazla düzenleyici çalışmalar yapıldığı taktirde, küresel olarak bir sonraki ilgi odağı Bitcoin olacak.”

Bu bağlamda Holmes’a göre, Bitcoin’in düzenleyici zorluklardan geçmesi halinde, ancak o zaman Bitcoin’in güvenli liman olarak altının yerini alabilir.

Altın Olması Gereken Seviyede Değil!

Kıtco News’e konuşan Holmes, altın fiyatının mevcut seviyelerden %50’ye kadar daha fazla yükselebileceğini de düşündüğünü belirtti.

Frank Holmes, hali hazırdaki yüksek enflasyonun ve faiz oranlarındaki artış ihtimali göz önüne alındığında altının şuan ki değerinin düşük olduğunu savundu.

Altının 4.000 dolar civarında olması gerektiğini düşünen Holmes, şuan için altın fiyat hedefinin 2.500- 3.000 dolar arasında olacağını düşünüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!