Bitcoin Düşmanı Sansasyonel İsim Hücresinde Ölü Bulundu!

Dünyaca ünlü antivirüs yazılımı McAfee’nin kurucusu ve kripto camiasının tanınan ismi John McAfee tutuklu olduğu Barcelona hapishanesinde ölü bulundu!

İspanyol yetkililer tüm delillerin intiharı işaret ettiğini belirtse de olay tam olarak netlik kazanmış değil.

Kripto camiasının sansasyonel ismi McAfee bilindiği gibi geçen sene tutuklanarak cezaevine konmuştu. Ünlü isim 2014-18 yıllarında vergi kaçırma ve sosyal medyada yanıltıcı ICO tanıtımları yaparak 23 milyon dolar gibi yüksek bir gelir elde etmesi sebebiyle SEC tarafından suçlu bulunmuştu.

Geçtiğimiz hafta İspanya Ulusal Mahkemesindeki son duruşmasına video bağlantısıyla katılan McAfee, hakkındaki suçlamaları siyasi olarak değerlendirmiş ve ABD’ye iadesi durumunda 100 yıl hüküm giyeceğini söylemişti.

75 yaşındaki McAfee’nin ölüm haberinin tam da İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından ABD’ye iadesine izin vermesinin akabinde gerçekleşmesi intihar ihtimalini güçlendiriyor.

Bir dönem kripto camiasında adını sıkça duymaya alıştığımız John McAfee, bundan birkaç sene önce sıkı bir Bitcoin destekçisiydi. Hatta Bitcoin fiyatıyla ilgili son derece iddialı tahminlerde bulunmuş, Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşacağını aksi halde canlı yayında cinsel organını yiyeceğini duyurmuş ve büyük yankı uyandırmıştı. Ne var ki bir süre sonra tüm bu iddialarından vazgeçerek Bitcoin’in aleyhinde konuşmaya başlamıştı.

Bir süre Monero’yu mercek altına alan ünlü isim, sonrasında kendi kripto para birimi olan Ghost’u çıkarmış fakat proje hayata geçtikten çok kısa bir süre sonra proje geliştiricileriyle ters düşmüş ve projeden ayrıldığını açıklamıştı.

İşte bir dönemin sansasyonel ismi McAfee -şimdilerde yerini Elon Musk almış durumda – 23.06.2021 tarihi itibarı ile kafalarda birçok soru işreti bırakarak aramızdan ayrıldı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (4)