Bitcoin ETF Onayı Etkisini Göstermeye Başladı! Kripto Şirketlerinden Dikkat Çekici Açıklamalar Geliyor!

Hong Kong merkezli kripto girişim sermayesi şirketi Animoca Brands’ın kurucu ortağı Yat Siu’ya göre, ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının Asya’daki kripto gelişimi üzerinde daha önemli bir etkisi olması muhtemel görünüyor.

Animoca Kurucu Ortağı Yat Siu, Bitcoin ETF Onaylarının Asya’da Daha Büyük Etki Yaratacağını Söyledi

Başkan Gary Gensler’in kriptoya yönelik olumsuz görüşüne rağmen, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu dönüm noktası niteliğindeki onayının sektöre yeni bir sermaye dalgası getirmesi bekleniyor.

Sektör liderleri, Spot Bitcoin ETF’lerinin kriptoyu merak edenler için daha güvenli ve emniyetli bir araç olarak görüldüğünü belirtti.

SEC’in kararı dünya çapındaki işletmeleri bu fırsatı değerlendirmeye teşvik etse de Siu, Asya’daki kripto düzenlemesinin ilerlemesinin ABD ETF onayının bu bölge üzerinde daha olumlu bir etkisi olacağına işaret ettiğine inanıyor.

Kripto yönetim platformu SmashFi’nin kurucu ortağı ve işletme müdürü Brian Hoonjong Baik, Siu’nun ABD spot Bitcoin ETF onayının Asya üzerindeki büyük etkisine ilişkin görüşlerini yineledi.

Bir ETF, kripto ve düzenleme arasında mükemmel bir evlilik gibi olacak ve bir kripto portföyü oluşturmak için meşru bir yol arayan kurumsal yatırımcıların endişelerini hafifletecektir,”dedi.

Yalnızca kurumlara özel bir kripto borsası olan AsiaNext’in CEO’su Chong Kok Kee, Asya’da kripto kullanımının diğer kıtalardan daha yüksek olduğunu ve Orta ve Güney Asya’nın en üst bölgeler olduğunu açıkladı.

“İstikrarlı yatırımları tercih etmesiyle bilinen Asya pazarı, ETF kripto para birimlerine yatırım yapmak için düzenlenmiş ve daha düşük riskli bir yol sağladığından, kriptoyu işlemsel amacının yanı sıra bir yatırım varlığı olarak görme konusunda bir zihniyet değişimi görebilir,”dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!